Opening nieuwe clubgebouw bijzondere mijlpaal in geschiedenis korfbalvereniging d’Ommerdieck

NIEUWLEUSEN – “Een bijzonder mijlpaal in de geschiedenis van de vereniging”, zo noemt Loes van de Wetering de opening van onder andere het nieuwe clubgebouw en het nieuwe veld van korfbalvereniging d’Ommerdieck.

Woensdag 28 augustus vindt de officiële opening plaats door burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen gezamenlijk met het clubgebouw van voetbalvereniging Nieuwleusen. Voor alle belangstellenden is er op zaterdag 31 augustus vanaf 13.00 uur open huis, dan kan het nieuwe clubgebouw van korfbalvereniging d’Ommerdieck worden bewonderd. Tegelijkertijd wordt op het korfbalveld dan een priktoertoernooi gehouden en volgen er daarna nog enkele wedstrijden. De officiële opening voor de leden van d’Ommerdieck is op zaterdagavond, dit wordt aansluitend gevierd met een feest.

“Het wordt een feestelijke dag”, zegt Loes, die op veel belangstelling hoopt. “Korfbalvereniging d’Ommerdieck is op 25 mei 1978 opgericht in ons ouderlijk huis. d ’Ommerdieck had toentertijd geen eigen terrein en geen onderkomen. We speelden onder andere op een braakliggend terrein, nu de Zandspeur, en op het voetbalterrein van USV aan de Paltheweg. In de wintermaanden speelden we in de sporthal in Dalfsen en daarna in de sporthal in Nieuwleusen. Wij hadden inmiddels een eigen onderkomen gevonden in de vorm van een clubhuis aan de Bosmansweg, maar dat werd op 29 maart 2010 gesloopt vanwege de herindeling van het middengebied. D’Ommerdieck verhuisde toen naar het terrein van s.v. Nieuwleusen, waar de vereniging ook een eigen kunstgrasveld kreeg”, vervolgt Loes. “Helaas was er op het terrein geen ruimte om een nieuw clubhuis te bouwen. De bestuurskamer van s.v. Nieuwleusen deed negen jaar dienst als kantine. Maar ook deze kantine van voetbalvereniging Nieuwleusen was verouderd en er werden plannen gemaakt voor nieuwbouw.”

In 2016 stemden de leden in met de komst van het nieuwe clubhuis. Dit resulteerde in de bouw van een gezamenlijk onderkomen met sportvereniging Nieuwleusen, waarvan d’Ommerdieck voor een derde eigenaar is. “Ondanks het feit dat we met onze circa vijftig leden geen grote vereniging zijn, hebben vele vrijwilligers van de vereniging d’Ommerdieck, letterlijk en figuurlijk, hun steentje bijgedragen aan de bouw”, besluit Loes.
Er is veel ruimte in het nieuwe clubhuis met een keuken, een bar en daarbij een groot terras. Het toiletgedeelte is gezamenlijk. Ook is er een mooie dartgelegenheid. Vanuit dit prachtige onderkomen kan men de wedstrijden op het veld goed volgen. Het bestuur en de leden van d’Ommerdieck zijn blij na negen jaar weer een eigen plek te hebben.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.