Ondernemersnetwerkvereniging ZP Ommen viert eerste lustrum

OMMEN – Het is deze zomer 5 jaar geleden dat een aantal initiatiefnemers ZP Ommen oprichtte. De letters ZP staan voor Zelfstandig Professionals en de vereniging ZP Ommen is een netwerkvereniging van en voor zelfstandig professionals uit het Vechtdal. ZP Ommen heeft inmiddels zo’n 60 leden en op 11 juli heeft de vereniging haar eerste lustrum gevierd, tijdens de jaarlijkse zomerborrel.

Er zijn in de achterliggende jaren in Nederland steeds meer zelfstandig ondernemers gekomen. Van het totaal aantal ondernemers is zo’n 1,2 miljoen ZZP’er (zowel fulltime als parttime). Dat zijn allemaal mensen die niet alleen goed in de uitoefening van hun vak moeten zijn, maar ook over ondernemerskwaliteiten moeten beschikken om succesvol te kunnen zijn. Het is voor hen dan ook heel belangrijk dat ze goed geïnformeerd zijn en dat ze over de juiste vaardigheden beschikken. Ook het hebben van de juiste contacten is voor hen van groot belang. Daarom is het zo belangrijk om een goed netwerk te hebben.
ZP Ommen is een netwerkvereniging voor deze ondernemers. Niet alleen voor de ZZP’er, maar ook voor de kleinere ondernemer die maximaal 5 werknemers in dienst heeft.

Voorzitter Karel Bijsterbosch licht toe: ‘We ontmoeten elkaar om van elkaar te leren en om onze netwerken uit te breiden. Onze leden komen kennis halen, maar natuurlijk delen ze ook hun kennis met de andere leden. Zo leren we van elkaar. Jaarlijks organiseren we minimaal vier netwerkmomenten met steeds wisselende thema’s en onderwerpen die voor onze leden interessant zijn. En natuurlijk is er ruim gelegenheid om te netwerken. Het bestuur probeert ook de interactie onder de leden te stimuleren. Zo hebben we bijvoorbeeld de ‘Sprekersschaal’ die onder de leden rouleert. Iedere bijeenkomst krijgt een lid de gelegenheid om zichzelf en zijn bedrijf in maximaal een kwartier aan de andere leden te presenteren. Daarna geeft hij de schaal door aan een volgend lid. Zo leren we niet alleen elkaar beter kennen, maar zo kun je ook wat ervaring opdoen in het spreken voor een groep.’

Omdat ZP Ommen deel uitmaakt van ZP Netwerken regio Zwolle, heeft de vereniging ook regelmatig contacten met netwerkverenigingen in de regio. Via die kanalen worden de belangen van de leden ook veel breder behartigd, zowel in de Provincie als in Den Haag. Zo zijn de leden ook altijd goed geïnformeerd over ontwikkelingen die voor ondernemers belangrijk zijn en worden ze geattendeerd op bijeenkomsten die voor hen interessant kunnen zijn.

‘Hoewel we serieus van elkaar willen leren en onze netwerken willen uitbreiden, zijn de avonden altijd erg gezellig en hangt er een goede sfeer onder de leden. Daarom hebben we ook met veel plezier samen ons eerste lustrum gevierd, waarbij we niet alleen hebben teruggeblikt op de activiteiten uit de achterliggende 5 jaren, maar vooral ook naar de toekomst hebben gekeken.’

Zelfstandig Professionals uit Ommen en omgeving die kennis willen maken met ZP Ommen zijn van harte welkom om eens een bijeenkomst bij te wonen als gast. Je kunt je daarvoor aanmelden via de website:

www.zpommen.nl

………………………………………………………………………………………………………………………………………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.