Ommer Bissingh met Palingrokerij en Kunstdag

OMMEN – Ommer Bissingh staat woensdag 14 augustus onder andere in het teken van de Palingrokeij en Kunstdag.
De Kunstdag is het stadium van een paar schilders met een ezeltje al lang voor bij. Natuurlijk wil de kunstcommissie niet te veel uitweiden, maar onder de sluier bevindt zich in ieder geval de jaarlijks terugkerende kunstmarkt met Ommer kunstenaars. Bekend talent en nieuwe gezichten exposeren hun werken uit verschillende disciplines. Daarnaast wil de organisatie graag laten zien dat beeldend werk niet het enige is dat onder kunst en cultuur valt maar ook andere creatieve uitingen. Daarom zijn er diverse theatervoorstellingen voor jong en oud, een muzikaal optreden door een band die hun stijl omschrijft als een mengelmoes van jazz, gipsy, pop en flamenco, een dichtmiddag onder begeleiding van de enige echte stadsdichter en als laatste verschillende dans(stijl) optredens van een studio uit Ommen. Dit alles vindt plaats op het Kerkplein.

Op de Markt is de Palingrokerij. Al jarenlang een vast item tijdens de Ommer Bissingh dagen. Vijftien deelnemers en een deskundige jury die mogen bepalen wie de lekkerste paling van de Ommer Bissingh heeft. De verkoop van hagelverse gerookte paling is vanaf 10.00 uur ongeveer, de prijsuitreiking zal plaatsvinden om ongeveer 17.00 uur. Het muzikale gedeelte tussen ongeveer 12.00 en 17.00 uur komt van The Amazing Stroopwafels. Zij ruilen de Oude Maasweg voor deze middag in voor de Markt in Ommen en singer-songwriter KIRA komt terug met een leuke verrassing! Genoeg ingredi├źnten voor een hele leuke middag.
En feestbeesten opgelet. Ze komen naar Ommen! Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. Zeer klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht meerdere keren AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af. Het zinderende zevental raast al ruim zes jaar loeihard door de feesttenten, festivals en clubs en zorgt overal voor een feest-explosie die zijn gelijke niet kent. Aanvang 21.00 uur. Toegang gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.