Ommer Bissingh Landbouwdag geplaagd door stortbuien

OMMEN – De Ommer Bissingh stond afgelopen woensdag in het teken van de Landbouwdag. Speelde de hitte vorige week nog parten, dit keer werd het evenement in de middag geplaagd door regenbuien. Desondanks kan de organisatie al met al terugkijken op een geslaagde en sfeervolle dag.

Al rond half 9 meldden zich de eerste fietsers aan het begin van het Vrijthof voor de 21 kilometer route langs boerenbedrijven. Die morgen was het eigenlijk nog perfect fietsweer. Aangename temperatuur en bijna geen wind. Bij het sluiten van de markt stond de teller op een kleine duizend verkochte routeboekjes en dat zijn ongeveer 1500 fietsers. Boeren vertelden de bezoekers met veel passie en toewijding over hun werkzaamheden en de uitdagingen die ze steeds weer moeten overwinnen.

Op het Vrijthof was de kalverkeuring rond die tijd al in volle gang. Het bleef helaas bij de kleine kalfjes want de koeien moesten achterblijven op de bedrijven. Zij ondervonden nog te veel last van de hitte van de voorbije dagen. Op de braderie, bij het kleinvee op de Markt en voor het podium waar de Meppeler Muiters lieten horen hoeveel noten zij op zang hadden, was het een drukte van jewelste. Aan de westzijde van het Marktgebouw stonden prachtige oude tractoren opgesteld.
Rond de klok van drie uur pakten zich echter donkere wolken samen boven Bissinghstad Ommen en viel er een stortbui. Verregend was de dag niet echt, wel was de stortbui voor velen het startsein om op te gaan ruimen en te trachten zoveel mogelijk droog in de auto te krijgen. Dat is in de meeste gevallen gewoon gelukt.

Was de Bissinghdag daarmee ten einde? Nee! Integendeel zelfs. ’s Avonds was het de beurt aan DJ’s de Varsenerpoort, Bar&Booz op het Kerkplein en Bökkers op dat megapodium op de Markt om de Ommer Bissingh Landbouwdag van de pr-commissie LTO Ommen van een passend slotakkoord te voorzien. Ongeveer 3500 mensen waren erbij. Wat een feest!

Foto : Ronald Bakker

De Kalverkeuring is ieder jaar weer genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.