Ommen in Middeleeuwse sferen tijdens drukbezocht Hanzefestival

OMMEN – Het Hanzefestival blijft één van de grote publiekstrekkers van de Ommer Bissingh, zo bleek afgelopen woensdag maar weer eens. In het centrum werden die dag verschillende tafereeltjes uitgebeeld en er werd volop muziek gemaakt.

De bedoeling van de Ommer Bissingh om meer verbinding te krijgen met de overige Hanzesteden uit de regio, verdient echter nog wel extra energie. Door omstandigheden was uiteindelijk alleen Hanzestad Kampen van de partij, maar zij hadden over belangstelling niet te klagen.
Het maakte de jonge bezoekers van het festival niet zo veel uit. Zij werden ridder, konden ringsteken of stonden bij een roofvogelshow met een buizerd of arend op de arm.
Zoals gebruikelijk was het avondprogramma gevuld met muziek. Op het podium, live, de beste Nederpop. IOS-voorman Joost Marsman bewees met zijn nieuwe band, dat het geluid van ‘Is Ook Schitterend’ nog lang geen Voltooid Verleden Tijd is. Bijna magisch aldus sommige bezoekers.
Als later op de avond Van Dik Hout het nummer ‘Stil in mij’ inzet en drieduizend(!) bezoekers volop mee zingen, is het feest compleet. Misschien wel de drukste Bissinghavond ooit. Want ook bij de andere podia was het een drukte van belang. En Ommen verdient het.

Foto: Ronald Bakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.