Minister van Gehandicaptenzaken maakt eindbedrag CaMo & friends 4 SMS bekend

OMMEN – Rick Brink, de kersverse en allereerste Minister van Gehandicaptenzaken, maakt op zaterdag 14 september het eindbedrag van de actie CaMo & friends 4 SMA bekend. Deze grote Benefietdag geldt als slotstuk van de actie in Ommen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de progressieve spierziekte SMA.

Als nieuwe minister maakt Brink zich sterk voor de bijna twee miljoen Nederlanders met een handicap. Hij wil ervoor zorgen dat het normaal is om anders te zijn en wil ook daadwerkelijk zaken veranderen. Eén van zijn speerpunten is de integratie van kinderen met een handicap. Zo wil hij dat er over een jaar meer inclusieve speeltuinen zijn, waar zowel gehandicapte als niet-gehandicapte kinderen kunnen spelen. Brink zit zelf in een rolstoel. Hij heeft osteogenesis imperfecta (bindweefselziekte) en een afwijkend lichaam.

CaMo & friends 4 SMA

De vriendengroep van Jan Jaap Lukas en Linda Meijerink uit Ommen startten eerder dit jaar spontaan een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar SMA. Hun twee kinderen, Cato en Moos, hebben deze progressieve spierziekte. De actie breidde zich al snel uit en wordt gesteund daar talloze bewoners en ondernemers. Zaterdag 14 september wordt de actie afgesloten met een Benefietdag in het centrum van Ommen.

Foto: Rick Meinen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.