Lampie: Pep

De baarzen hadden geen trek om in mijn aasjes te happen. Alle verleiding ten spijt. Ik moest mijn verlies nemen. Als een geslagen hond slofte ik over de Hessel Mulert brug richting museum, die met de tinnen soldaatjes.

Daar had ik een uurtje terug met een hart vol hoop en verwachting mijn stalen ros geparkeerd. Ze hebben me door die rakkers, misschien wat nieuwe nepvisjes kopen, overwoog ik in gedachte. Ik werd uit mijn overpeinzing gesleurd door een knaap met een petje. “Meneer, mag ik wat vragen.” “Dat doe je al”, antwoordde ik melig. Maakt ook niet uit, als iemand vraagt of ie wat mag vragen, volgt die vraag vanzelf, zonder de reactie af te wachten – verwarrende zin, snel vergeten.

“Bent u hier bekend?” Zo, een welopgevoed jongmens, hij zegt u! “Tamelijk”, antwoordde ik met reserve. “Waar staat hier een koffieshop?” Domme ik, naïeve klojo. “Loop het centrum maar in, koffietentjes zat.” “Ja…, nee…, geen cappuccino of zo, we willen wiet scoren.” “O…, een coffeeshop!”

De zintuigen op scherp. “Pech boys, die zit niet in Ommen. Volgens mij moet je naar Nijverdal of Hardenberg. Of nee, wacht, Dedemsvaart! Far Out heet die keet. Staat in het centrum. Kan niet mis.” “Oké meneer, bedankt hè.”

Hij wenkte zijn maat, die zwijgend maar argwanend vanonder de klep van zijn pet toe zat te loeren. “Op naar Dedemsvaart”, zei het bijdehandje tegen zijn stille vriend. Die bleek toch te kunnen praten. “Chill.” Vuist tegen vuist en weg waren ze.

Al doende de fiets van slot te doen, dacht ik, sloaperd, hoe kun je die twee nou naar de Voart dirigeren. Had ze ook naar het sportpark kunnen sturen. Met de tip, “loer maar eens rond bij de atletiekbaan en vraag naar Cor Bronk.” Daarmee wil ik niet zeggen dat Cor een drugsdealer is, maar misschien kan hij ‘die petjes’ voort helpen. Tja…, hoe kom ik nu bij Cor. Zijn pupillen lopen met hem weg. Een bevlogen coach, die alles voor zijn sport en zijn sporters over heeft.

Neem de toppers Nick Marsman en Yvonne Meijer, daarvan heeft Cor het toerental flink opgekrikt. De gedachte aan Cor komt vermoedelijk door die twee gesnapte topsprinters. Madiea G werd door de Duitse politie aangehouden met 50 kilo xtc en crystal meth in de kofferbak en Roelf B dacht op en festival in het Hongaarse Sziget een centje bij te verdienen door zijn tent om te bouwen tot verkoopstalletje van xtc en marihuana. Het schijnt er nog drukker te zijn geweest dan bij de bierkraan.

Domoren. Voor die twee atletiektoppers geldt, ‘je bent een rund als je met xtc stunt!’ Ze hadden natuurlijk kunnen weg sprinten. Geen smeris die deze sprintkanonnen achterhaalt. Of…, bij nader inzien, een politiehond of een kogel natuurlijk wel. Wat Cor betreft, daar sta ik voor in. Maar goed, geintje moet kunnen. Mocht ik ‘m treffen, dan trekt ik ‘m aan de mouw en vraag met een vette knipoog, “Cor, ik voel me slapjes, heb je wat pep voor me in de aanbieding?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.