Laatste Sallandse fiets4daagse

OUDLEUSEN – Chris Mansier en Diny van Zomeren zeggen het enigszins met pijn in hun hart: De 27e editie van de Sallandse fiets4daagse met als start en finish plaats Zalencentrum Mansier in Oudleusen houdt op te bestaan..

“Ik was er alle edities bij”, zegt Diny van Zomeren van de organisatie. “Maar er zijn helaas geen vrijwilligers meer die ons willen ondersteunen. Wel jammer want het was altijd zeer gezellig en het evenement werd door de deelnemers zeer gewaardeerd.” Chris vult aan: “Het wordt steeds moeilijker om goede routes, met voldoende rustplaatsen/horecabedrijven, te vinden en uit te zetten. Men wil ook graag ieder jaar wel weer een ander route. Dat kost verschrikkelijk veel tijd.
“Veel dank zijn wij verschuldigd aan onder andere mijn man Dick en Henny van de Vegt. Zij zetten de routes uit en ik verzorg de verdere administratie”, zegt Diny.
“Omdat er geen ondersteuning komt, hebben we gezamenlijk besloten dat dit de laatste editie is. “Jammer! We zullen een aantal ‘vaste klanten’ en de contacten wel missen.”
“Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de belangstelling voor de fietsvierdaagse ook enigszins terugliep. Voor de 27e editie hadden zich circa 125 deelnemers gemeld. Misschien speelde ook mee dat deze editie gelijk viel met de vierdaagse van Tubbergen”, zegt Chris.
Inmiddels meldt zich de familie van Doornen, afkomstig van de Veluwe, bij de inschrijftafel. “Voor ons is dit de eerste keer. Het zijn hele mooie routes met goede fietspaden. Ik hoor net dat de organisatie gaat stoppen. Jammer van zo’n mooi evenement. Wij zagen dit op internet en hebben genoten van de omgeving.”

De 27e editie van de Sallandse fiets4daagse kende vorige week maandag een rondje Oudleusen. Die dinsdag ging de route richting Balkbrug, het Reestdal en Dedemsvaart. Die woensdag werd koers gezet richting Ommen en terug via Hoonhorst naar het start/finish punt. Afgelopen donderdag werd via Dalfsen naar Lemelerveld gefietst. Vrijdag was een inhaaldag en konden Lemele en Marle worden bezocht. Er was keuze uit routes van 35 of 60 kilometer per dag.
De organisatie is blij dat ook deze laatste editie goed is verlopen. Er was geen enkele klacht over verkeerde bordjes et cetera. “Gelukkig bleven die ook dit jaar weer goed staan!”
Na afloop kreeg elke deelnemer een attentie uitgereikt. De deelnemers konden ook de laatste keer kiezen uit een aantal voorwerpen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.