Kruipen, klauteren en rennen tijdens de Boss Obstacle Run

OMMEN – Er wacht Ommen op zaterdag 28 september een nieuw sportief, uitdagend en spectaculair evenement, genaamd de Boss Obstacle Run.

Een obstakelrun is een parcours waarbij de deelnemers onderweg hindernissen moeten overwinnen. Het wordt dus klauteren, klimmen en kruipen over boomstammen, touw slingeren door het bos, heuvels bestijgen, ploegen door mul zand en over obstakels als hekwerken, klimrekken en boomstammen denderen. Of dit al niet genoeg is, wordt er ook nog een eind door de sloot gebaggerd.

Of Ommen daar klaar voor is? Sander Bremmer krijgt pretoogjes. Hij is een van de initiatiefnemers van de eerste obstakelrun in de historie van de Vechtstad denkt van wel en heeft goede hoop. “Het is een geweldige uitlaatklep. We zijn al een jaartje of twee bezig. Een groepje van zo’n acht man. Of eigenlijk personen. Mijn vriendin Larissa heeft al meerdere runs gedaan en mij met het virus besmet. Dan kom je onderling aan de klets en wordt opeens geopperd dat we er best een lokaal evenement van kunnen maken. ‘Ga ik regelen’, was mijn eerste reactie, maar er komt van alles bij kijken.

Een uitdagend parcours uitzetten was niet zozeer het probleem, maar wat denk je van zaken als vergunning vragen bij de gemeente, het regelen van de accommodatie, op voorhand bedankt ACO, vrijwilligers werven, de inschrijving op touw zetten, de EHBO moet aanwezig zijn, pfff…, best veel. Daar heb ik me eerlijk gezegd wel een beetje op verkeken. Maar ja, als je a zegt, moet je ook b zeggen. Niet opgeven, doorgaan!”

Voor Bremmer is de bezigheid een mooie uitlaatklep, naast zijn werk als ondernemer. “Inderdaad, wel wat anders dan televisies en wasmachines verkopen”, bevestigt de mede-eigenaar van EP Ommen. “Je kunt je energie goed kwijt. Maar het is geen wedstrijd hoor. Het gaat niet om de snelste tijd. Het is meer een uitdaging, een overwinning op jezelf, vandaar funrun. Een obstakelrun is laagdrempelig. Iedereen kan en mag meedoen. In zijn eigen tempo. Plezier en prestatie hand in hand. Ik hoop op flinke deelname. Zo’n 150 kinderen en 300 volwassenen zou mooi zijn. De doelstelling is simpel: we hopen op een leuke en sportieve dag voor iedereen. Of het een blijvertje wordt? Dat is afhankelijk van de respons. Als alles achter de rug is gaan we evalueren.”

Nog eventjes over de naamgeving, Boss Obstacle Run. Vanwaar? Sander lacht en besluit enigszins geheimzinnig met, “jump and crawl, like a Boss!”

Start en finish van de Boss Obstacle Run is vanaf de atletiekbaan van ACO van Elderen. Van daaruit voert de run langs mooie, verborgen plekjes in het aanpalende bos.

Sportievelingen die houden van een uitdaging kunnen in de agenda een rode rand zetten om zaterdag 28 september aanstaande! De datum voor de eerste editie van de Boss Obstacle Run. De inschrijving is geopend.

Op het programma staan twee runs:
Little Boss Obstacle Run (5 kilometer voor kids van 8 tot en met 14 jaar voor 10,00 euro), starttijd vanaf 10.00 uur en de Boss Obstacle Run (8 kilometer voor iedereen vanaf 15 tot en met 99 jaar voor 25,00 euro), starttijd vanaf 13.00 uur. Deelnemers krijgen naast een T-shirt ook nog een drankje en een aandenken.

Zie www.bossobstaclerun.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.