Home / / Hutten bouwen en spelletjes doen tijdens Spelweek Ommen

Hutten bouwen en spelletjes doen tijdens Spelweek Ommen

OMMEN – Traditiegetrouw staat in de laatste week van de schoolvakantie de spelweek voor basisscholieren gepland. Het thema voor de editie van 2019 luidt ‘Oercrash’. De spelweek is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus worden er hutten getimmerd, spelletjes gedaan, optredens gegeven en nog veel meer leuke dingen gedaan. Kinderen blij en de papa’s en mama’s hebben de handen even vrij. Geen straf, geen gejengel, kortom: een klassieke win-winsituatie.
Op de grasvelden tussen naast multifunctioneel centrum de Carrousel en het gemeentehuis begint het feest maandagochtend om 10.00 uur. Naast het traditionele hutten bouwen gaan de kinderen spelen in het bos, doen een vossenjacht, gaan schetteren, schreeuwen en zingen op de playbackshow. O ja, natuurlijk staat ook de tophit aller tijden, het ‘broodjes bakken’ op het programma. Een ander hoogtepunt is de kwartjesmarkt op woensdagavond, waar kinderen hun overtollige speelgoed en strips kunnen slijten. Vrijdag is de afsluiter. Alle hutten worden gesloopt. Het hout wordt vervolgens bijeen gestapeld en onder toezicht van de brandweer in de fik gestoken. Na dit vreugdevuur is het gedaan met de editie 2019 van Spelweek Ommen.
Iedereen is welkom. Wie een dagje niet kan, geen probleem, er zijn dag- en weekkaarten te koop. Zie voor meer info en foto’s: www.spelweek-ommen.nl. Hutten bouwen en broodjes bakken, beproefde en geliefde onderdelen van de spelweek.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.