Geslaagd 4 Dorpentoernooi Jeu de Boules

DALFSEN – Boule’88 Dalfsen hield afgelopen zaterdag weer het jaarlijkse 4-Dorpentoernooi. Voor dit toernooi waren leden van Raboules’98 uit Lemelerveld, d’Ouleu Boules uit Oudleusen en boulevrienden uit de partnergemeente Hörstel uitgenodigd. Maar ook de eigen leden waren van de partij.

Totaal waren er maar liefst 40 enthousiaste jeu de boulers, die zich al vroeg meldden in de Westermolen. In totaal werden drie rondes gespeeld. Onder redelijk goede weersomstandigheden werden op de baan aan de Bruinleeuwstraat in Dalfsen spannende partijen afgewerkt.

“Het speelschema was van tevoren ingevuld, maar het waren de spelers zelf, die hun nummer gekozen hadden”, zegt voorzitter Albert Schutte van Boule ’88. Als scheidsrechter fungeerde Jan Mulders van Boule’88. De administratie was weer in goede handen van Ineke Westers.

Ook burgemeester Erica van Lente gaf act de présence en kwam tevens kennismaken met de gasten van partnergemeente uit Hörstel. Zij sprak haar waardering uit richting de organisatie voor dit initiatief.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd na de wedstrijd op de uitslagen gewacht. Eerste van het hele toernooi werd Albert Schutte met 29 punten. De nummer een van ieder dorp kreeg een winnende beker. Dat was Albert Schutte (Dalfsen), Wilhelmien van de Berg (Lemelerveld), Fred Hijmans (Oudleusen) en Heinz Hüppe uit Hörstel.

Als tweede prijs was er nog een verrassing voor ieder dorp; een set boules-ballen. Deze werden uitgedeeld aan alle tweede plaatsen van ieder dorp aan: Jo Bruggeman (Dalfsen), Jan Kampman (Lemelerveld), Bertha Kragt (Oudleusen) en Erwin Liemeijer uit Hörstel.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.