Genieten van kunst en smullen van paling bij Ommer Bissingh

OMMEN – Het Kerkplein in Ommen was vorige week het zonnige decor voor de Ommer Bissingh Kunstdag. Traditiegetrouw was er op de Markt weer de Palingrokerij. De sfeervolle dag trok ook dit keer weer drommen bezoekers.

Op de Kunstmarkt gaven ruim twintig kunstenaars acte de présence. Beeldhouwen, schilderen, tekenen, keramiek…Van alles was er te bewonderen. Nieuw dit jaar was dat er ook dicht- en woordkunst en toneel aan het aanbod was toegevoegd. Voordrachten waren er onder andere van de Ommer stadsdichter Viviane Rose, Justin Westera, Ria Westerhuis en Erna Bouwhuis. Vanaf de volle terrassen werd er aandachtig naar de gedichten geluisterd. Daarnaast was er muziek van de Gouden Kater en twee toneelvoorstellingen.

Ook dit jaar stond er een palingrookwedstrijd op het programma. Als in de vroege ochtend vonden alle deelnemers een plek op de Vechtkade en kon het roken beginnen. De zevenkoppige jury had in de middag een flinke kluif aan het beoordelen van de aangeboden paling. De uitslag lag dit keer heel dicht bij elkaar. De jury bestaande uit Jan Zwinselman, Emmy Pillen, Alice v.d. Nieuwboer, Richard Backers, Gerard van Marle, Willem van Doorn, Johan Drenth en Moniek Kleinsman wees uiteindelijk Wietse van de Meer uit Kollum aan de roker van de lekkerste paling.

Ook de presentatieprijs gaat naar Van de Meer. Hij bewijst daarmee dat hygiëne, presentatie, enthousiasme en natuurlijk de vakkennis de sleutel naar het succes is. Hijzelf verwoordde het misschien nog wel het meest treffend: “Nee, het is geen werk. Nee, het is geen hobby. Het is passie!”
Na Van de Meer was er ook plaats voor Eddie de Roos Sr uit Veenwouden (2e) en Wessel de Vries uit Harlingen (3e) op het podium.

Foto: Ronald Bakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.