Geen podium in Duitsland voor Jeroen Hilster van Oosterveen’s Ashford Formala Racing Team

DALFSEN – Vrijdag en zaterdag vonden er in Oschersleben twee races plaats in het OW SuperCup 600 kampioenschap. Op vrijdag finishte Jeroen Hilster van het Oosterveen’s Ashford Formala Racing Ream als vijfde, maar doordat de winnaar uit de uitslag werd gehaald vanwege een overtreding van het reglement, werd hij als vierde geklasseerd.

Foto: Kees Siroo

Ondanks een verbetering van zijn snelste ronde tijd in (1.30.937) zat er zaterdag wederom niet meer in dan een vierde plaats. Het was vooral een wedstrijd met titel concurrent Eduard Troost die hij uiteindelijk voor kon blijven. De twee zagen Nick Vlaar de leiding in het kampioenschap pakken met Jeroen op twee punten achterstand op plaats twee en Eduard Troost heeft twee punten minder dan Jeroen. Volop spanning dus in de OW SuperCup 600.

“Ik ben niet helemaal blij met het resultaat, door problemen met de koppeling had ik twee keer een slechte start daarmee heb ik eigenlijk de races een beetje verpest”, baalde de net achttien geworden coureur na afloop. De training verliepen wel goed met donderdag wat regen en een valpartij. “Ik had een kootje uit de kom waar ik verder geen problemen van had. De motor had wel aardig wat schade. Het team is daar hard mee bezig geweest en had alles op tijd gereed. De tweede races vond ik mooier dan de eerste. In de eerste had ik veel problemen met de grip voor. Na een aanpassing op de voorvering was dat voor de tweede race opgelost. Uiteindelijk in de laatste bocht van de laatste ronde nog Eduard Troost voorbij gegaan, daar ben ik wel tevreden over.”

Op zaterdag 14 september is het vervolg van de OW SuperCup 600. Eerst zal Jeroen zijn krachten op de ten Kate Yamaha R6 nog gaan meten tijdens de races om het prestigieuze Duitse IDM kampioenschap op het circuit van Assen op 7 en 8 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.