Home / / Finaleplaats voor atleet Nick Marsman op NK Outdoor

Finaleplaats voor atleet Nick Marsman op NK Outdoor

DEN HAAG/OMMEN – In Den Haag werd dit weekeinde het NK-outdoor atletiek voor senioren gehouden. De organisatie was in handen van de atletiekvereniging Den Haag Atletiek.
Drie selectieleden van ACO van Elderen kwamen uit op verschillende loopnummers.
Aline Kootstra en Nick Marsman gingen voor de 800 en de 1500 meter. Harriet van ’t Oever zit nog maar kort bij de selectie. Ondanks een opzienbarende progressie in korte tijd, kwam de atlete vooral ervaring opdoen op een nationaal toernooi.

Op de 800 meter was voor de beschermelingen van coach Cor Bronk geen hoofdrol weggelegd. Harriet liet de chronometer stoppen bij 2.16.28 minuten, Aline was 0.28 seconde sneller. Nick klokte 1.52.79 minuut. Daarmee viel hij net buiten een finaleplaats.
Een dag later, op zaterdag zette Aline met 4.40.62 minuten een persoonlijk record neer op de 1500 meter. Ondanks een verbetering van liefst vijf seconden bleef de finale buiten beeld.
Nick kwam in de series met 3.52.71 minuten als derde door en mocht door naar de finale, welke zondag op het programma stond.
In die finale was voor de atleet uit Ommen geen hoofdrol weggelegd. Het was geen hard gevecht van begin tot eind, maar meer een tactische boemelrace. Dan komt het aan op de eindsprint en dat was niet echt waar Marsman het van moet hebben. Zijn tijd 3.58.50 spreekt wat dat betreft boekdelen.

ACO-coach Cor Bronk met drie atleten present op het NK in Den Haag.

Lees ook

Hoofdrijbaan N340 dik drie weken afgesloten

ZWOLLE – Van vrijdag 6 tot en met maandag 30 augustus wordt de N340 tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.