Festival op de Vecht pakt uit tijdens jubileumeditie

OMMEN – Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 augustus vormt de rivier de Vecht in Ommen, naast de Vechtbrug, de sfeervolle setting voor de vijfde driedaagse editie van Festival op de Vecht.

Op en rond het water van de Vecht kan genoten worden van vele activiteiten, muzikale talenten en bekende artiesten. Van jeugdmusical tot topact Michelle David & The Gospel Sessions, van spreker Arend Jan Boekestijn tot muzikaal gezelschap Motel Westcoast met onder andere Syb van der Ploeg, en van gezellige Watermarkt tot drie regionale popkoren. Festival op de Vecht biedt het allemaal. Een uniek festival op een unieke locatie.

Plaats van handeling is een groot drijvend podium op de Vecht. Daarop wordt donderdagavond een Eighties Night gepresenteerd, vrijdagavond een vrolijke Bultje Jeugdmusical en zaterdagavond het grootse Vecht Concert met diverse gerenommeerde artiesten.

Eighties Night
De jubileumeditie van het festival wordt donderdag 22 augustus op spectaculaire wijze afgetrapt met een Eighties Night. Drie popkoren uit de regio, Vocalicious uit Ommen, S(w)ingTime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug zingen bekende hits uit de jaren 80. De fenomenale Queen tributeband Queen Forever speelt daarna de sterren uit de hemel met de allerbeste en mooiste wereldhits van de legendarische Engelse band Queen.

Vrijdag 23 augustus is de Kinderdag, in samenwerking met Camping De Beerze Bulten. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar zijn er overdag op de oever van de Vecht allerlei leuke workshops. De kinderen leren een lied of dans, werken mee aan het decor of een kostuum en als klap op de vuurpijl spelen ze ’s avonds allemaal als echte musicalsterren mee in de Jeugdmusical, uitgevoerd door de musicalcast van de Beerze Bulten. Het publiek kan komen kijken naar de spannende musical ’Bultje en het Spookslot’ vanaf de tribunes op de oever van de Vecht.

Ondernemersbijeenkomst
Vrijdag vanaf 15.30 uur wordt een Ondernemersbijeenkomst gehouden in Hotel de Zon. Gastspreker is Nederlands historicus, voormalig politicus en columnist drs. Arend Jan Boekestijn. Alle ondernemers uit het Vechtdal zijn van harte welkom bij deze inspirerende bijeenkomst met na afloop een gezellige netwerkborrel op het festivalterrein.

Zaterdag 24 augustus is er overdag vanaf 11.00 uur een gezellige Watermarkt met kraampjes op de Vechtbrug en met speciale rondvaarten over de Vecht met een gids die van alles vertelt over de rivier de Vecht.

Vecht Concert
Vanaf 19.30 uur is het showtime aan de Vecht. Het Vecht Concert vormt de sensationele afsluiter van het festival. In een prachtig sfeervolle setting, met tal van grote en kleine boten en sloepen rond het drijvende podium treden achtereenvolgens op The Roaring Jazz Quartet, zangeres Julia van Bergen, Motel Westcoast en Michelle David & The Gospel Sessions. Presentatie is in handen van Erik Volkers. Bezoekers kunnen komen genieten vanaf de tribunes op oever van de Vecht, staand op het festivalterrein of op de Vechtbrug, zittend in bootjes of op het terras van Hotel de Zon en er zijn diverse arrangementen mogelijk.

The Roaring Jazz Quartet speelt hedendaagse, bekende songs met een lekker jazzy sausje. Zangeres Julia van Bergen is een veelbelovend nieuw talent, ze won in 2014 het Junior Songfestival en deed mee aan The Vocie of Holland in team Waylon. Het 9-koppige muzikale gezelschap Motel Westcoast met jarenlange ervaring, pakt uit met grote hits van onderandere The Eagles, Beach Boys, Crosby, Stills, Nash & Young en Toto. En dan Michelle David & The Gospel Sessions. In mei speelden ze nog voor de koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel. Met een swingende mix van gospel, soul, rhytm & blues en funk gaan alle muzikale remmen los! Na afloop van het Vecht Concert is er een afterparty met DJ Erik Volkers in de festivaltent. Daar kunnen tot in de kleine uurtjes de voetjes van de vloer!

Kijk voor meer informatie over het festival en kaartverkoop op www.festivalopdevecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.