Festival op de Vecht één groot muzikaal spektakel

OMMEN – Drie spetterende dagen boordevol muzikale optredens en andere activiteiten. Mede dankzij het heerlijke zomerweer kan Ommen terugkijken op een zeer geslaagde editie van Festival op de Vecht.

Donderdag, vrijdag en zaterdag beleefden weer duizenden bezoekers het unieke festival vanaf de boot, het terras, de brug of het festivalterrein op de oevers van de Vecht.

De eerste festivaldag werd afgetrapt met daverende optredens van de koren Popkoor Vocalicious uit Ommen, Swingtime Dedemsvaart en Popkoor X-Cream uit Balkbrug. Met als afsluiter de weergaloze band Queen Forever. De Engelse popgroep Queen werd volop in de schijnwerpers gezet en de klanken van alle grote Queen-songs klonken over de Vecht.

Vrijdag was de festivaldag voor de jeugd. De Bigband van het Vechtdal College Ommen opende die avond met een geweldig optreden, daarna werd het podium bezet door zeventig grote musicalsterren die samen met de musicalcast van de Beerze Bulten de zeer geslaagde musical ‘Bultje en het Spookslot’ opvoerden.

De zaterdag stond in het teken van het Vechtconcert. Na fantastische optredens van The Roaring Jazz Quartet, Julia van Bergen, Motel Westcoast en het absolute hoogtepunt van de zaterdagavond, de David & The Gospel Sessions, deinde de Vecht die avond nog lang na…

Zondag woonden vele belangstellenden de interkerkelijke viering op het ponton bij. Sommige kerkgangers hadden plaatsgenomen in een sloep of op strandstoelen.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.