Eerste editie Dalfser Ladies Run groot succes

DALFSEN – De eerste ‘Ladies Run’ is vorige week een succes geworden.

Nadat burgemeester Erica van Lente de honderd deelnemende ‘ladies’ had weggeschoten verplaatste het publiek zich naar de dijk om daar de lopers aan te moedigen. Er werd namelijk tweemaal een rondje gelopen: via de uiterwaarden langs de Vecht en weer terug over het fietspad op de dijk.
De finish was uiteraard bij het Grand café Het Oude Station. De lengte van het parcours bedroeg 7,8 kilometer. Het verschil in lopers was dit keer wel groot. Twee dames, Yvonne Meijer en Aline Kootstra, staken er met kop en schouder bovenuit en hadden na een rondje dan ook al een grote voorsprong opgebouwd.

“Dalfsen is met het jaarlijkse Loopfestijn en de van Station tot Station Loop een echt loopdorp geworden. Deze eerste Ladies Run sluit daar goed bij aan en kan gezien worden als een soort voorbereiding op het loopfestijn. Als organisatie zien we dit vooral als een sportief uitje voor bijvoorbeeld vriendinnen, zussen, collega’s en dergelijke. Ook voor volgend jaar hopen we de run weer op de agenda te zetten” aldus Joost Eilert van Het Oude Station.

Winnaar werd uiteindelijk Dalfsenaar Aline Kootstra met een tijd van 29.11. Tweede en derde werden respectievelijk Yvonne Meijer (29.52) en Maria Ufkes ( 33.28).

Burgemeester Erica van Lente gaf het startsein voor de eerste Ladies Run in Dalfsen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.