Home / / Een kijkje in de sluiswachterwoning bij stuw Vechterweerd

Een kijkje in de sluiswachterwoning bij stuw Vechterweerd

DALFSEN – De sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd, tussen Zwolle en Dalfsen, was afgelopen zaterdag voor het eerst voor het publiek geopend. Verspreid over de dag kwamen tal van nieuwsgierigen langs om een kijkje te nemen.

Bezoekers konden in de woning informatie over de Overijsselse Vecht krijgen, er waren struinopdrachten voor buiten en men kon genieten van de omgeving van de Overijsselse Vecht. De volgende openstelling is op zaterdag 7 september.

De gerenoveerde woning wordt voor veel doeleinden ingezet. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) gebruikt het pand voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en kan het worden benut als startpunt voor excursies. In samenwerking met de partners binnen Noaberschap Vechterweerd geeft WDOD invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Vitens.

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Boek van de Week: ‘Stemmen aan het front’ van Aimie K. Runyan

Ruby Wagner groeit op in Philadelphia. Haar ouders hebben het ondanks hun eenvoudige afkomst goed …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.