Duiven van Rieks Hazelhorst ongenaakbaar

OMMEN – Voor de vierde natourvlucht van dit jaar korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdag 214 duiven in. De duiven werden vervoerd naar de Belgische stad Maaseik, gelegen op hemelsbreed 164 kilometer van Ommen.

De duiven kozen zaterdagmorgen om 09.15 uur het luchtruim. Dat Rieks Hazelhorst de omgang met het koerende gilde nog lang niet verleerd is kwam zaterdageens te meer aan het licht. Na het een jaartje rustig aan te hebben gedaan, zette hij een unieke prestatie neer. Het was de 199 die om 11.20 uur met een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur als eerste landde op de thuisbasis in het buurtschap Diffelen. Daarmee ging de dagzege naar Hazelhorst.

Maar dat was nog niet alles. Ook de tien opvolgende duiven waren allemaal van de duivenmelker uit Diffelen. Hazelhorst eiste de eerste elf plaatsen op, op het deelnemersveld van 214 duiven. Een unieke prestatie. De overige leden van PV de Luchtpost hadden het nakijken, hun duiven moesten het zwaar afleggen tegen de concurrentie uit Diffelen.

Nog slechts drie vluchten voor het vliegseizoen voorbij is, maar wat ‘pigeon master’ Hazelhorst betreft mag het wedstrijdseizoen nog wel even duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.