Home / / Duif van Piet Harmsen triomfeert

Duif van Piet Harmsen triomfeert

OMMEN – Voor de tweede natourvlucht van dit jaar korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost 224 duiven in. Deze kanshebbers voor de overwinning werden vrijdagavond vervoerd naar de Noord-Limburgse stad Venlo. De duiven kregen de andere ochtend om half acht de vrijheid, voor een vlucht huiswaarts over hemelsbreed 128 kilometer. Door de hevig wakkerende zuidwestenwind hadden de duiven een razendsnelle vlucht en behaalde hoge snelheden. Het duifje dat het overige deelnemersveld het nakijken gaf, arriveerde om 8.31 uur in Dalmsholte, op de klep van Piet Harmsen, die daarmee de overwinning op naam schreef. De 278 van Harmsen behaalde een omgerekende snelheid van 119 kilometer per uur. Ook in het rayon kwamen deden de duiven van de Luchtpostleden goed voor de dag. De duif van Harmsen werd rayonaal gezien derde, op een deelnemersveld van 2159 duiven, die van nummer twee Henk Leffers eindigde in groter verband als zesde.
De eerste tien arriverende duiven van het concours Venlo: Piet Harmsen 1, 8, 9 en 10; Henk Leffers 2; Alaah Mhalhal 3; Rieks Hazelhorst 4, 5, 6 en 7.

Lees ook

Lampie: Eerlijke pedaalridder

Was het een tijdje terug nog filefietsen, nu is er plenty ruimte. Het is mooi …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.