Duif Alaah Mhalhal wint eerste natourvlucht

OMMEN – Voor de eerste natourvlucht van het seizoen korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 272 duiven in. Het concours werd vervlogen vanuit de Noord-Limburgse plaats Gennep. Het startsein voor deze hemelsbreed 98 kilometer lange vlucht werd gegeven om 8.31 uur in de ochtend. Het was de 644 van Alaah Mhalhal die om 9.57 uur als eerste de thuisbasis aan de Hardenbergerweg wist te bereiken.
De eerste tien van de wedvlucht Gennep: Alaah Mhalhal 1 en 4; Gerard Wolters 2, 5 en 6; Rieks Hazelhorst 3, 9 en 10; Henk Leffers 7 en Piet Harmsen 8.
Verder stond er nog een 960 km lange marathonvlucht vanuit Bergerac op het programma.
De ingekorfde duiven kozen op vrijdag middag om 13.30 uur het luchtruim. In huize Wolters, gelegen in het buurtschap Stegeren, heeft vrouw Hennie de week het laatste woord. Gerard Wolters mag binnen het duivensportwereldje gelden als een absolute topper, op deze vlucht was de 960 zijn levensgezel zijn duiven te snel af. Op zaterdagmiddag om 14.45 uur viel het duifje van Hennie op de klep en gaf de concurrentie het nakijken.
De eerste zes van het concours Bergerac: Hennie Wolters 1, 4 en 5; Jan Emmink 2, 3 en 6.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.