Doop en ingebruikname Vechtzomp Dalfsen

DALFSEN – Op zaterdagmiddag 17 augustus is het dan eindelijk zover: de Vechtzomp Dalfsen wordt gedoopt en officieel in gebruik genomen. Zaterdagmiddag, na het officieel gedeelte voor genodigden, is de ingebruikname en doop vanaf circa 15.00 uur aan de kade voor het theater.

De doop zal verricht worden door burgemeester Erica van Lente, omdat een boot nu eenmaal (volgens overlevering) door een vrouw moet worden gedoopt.
Inmiddels is het botenhuis voor de Vechtzomp in Dalfsen geplaatst in de haven en nu is het wachten op de zomp zelf. Het is een drijvend botenhuis geworden in twee delen van aluminium met een lengte van 2 x 7,5 meter die ingenieus over elkaar heen schuiven, waarna het afgesloten kan worden met een elektrische deur.
Op zaterdag 14 september, tijdens Proef Dalfsen, is de boot voor de Dalfser bevolking te bezichtigen en te ‘proeven’ en worden er korte tochtjes gemaakt. Hiawatha Actief verzorgt de exploitatie van de boot die dit seizoen tot 1 oktober in de vaart blijft. Een tochtje boeken kan via deze link: https://hiawatha-actief.nl/bootverhuur-dalfsen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.