Home / tweetpost / Bruut! introduceert superjazz in Bostheater Ommen

Bruut! introduceert superjazz in Bostheater Ommen

OMMEN – Het podium in het Bostheater is zondagmiddag 25 augustus voor de mannen van ‘Bruut!’

De bandleden omschrijven hun muziek als superjazz, een kruisbestuiving tussen enerzijds jazz en anderzijds rock. “Het is een verzameling van stijlen die we leuk vinden, dat gaat van bebop naar hardrock. We noemen het maar Bruut-muziek”, zegt drummer Felix Scharmann droogjes. Voor saxofonist Maarten Hogenhuis ontstaat de diversiteit in de Bruutsound vooral omdat “we allemaal ongeveer even oud zijn en opgroeiden met dezelfde muziek. Veel grunge maar ook pop.”

Hoe dan ook, hun opzwepende feestmuziek lijkt net zo schatplichtig aan surfmuziek van hun eerder genoemde muzikale held Dale, de rock-‘n-roll en rhythm-&-blues uit de jaren vijftig en natuurlijk jazz. Naast Scharmann en Hogenhuis bestaat Bruut! uit Folkert Oosterbeek (hammond) en Thomas Rolff (contrabas). Bruut! Hypnotiserend, bezwerend, pakkend, fascinerend, af en toe beklemmend, maar genoeg geneuzeld.

Vanaf 14.00 uur kan iedereen terecht in het Bostheater. De band tikt om 15.00 uur af.

Foto: Maarten van der Kamp

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.