Bomvol programma Sukerbietenfeest Lemelerveld

LEMELERVELD – Lemelerveld kan weer een bruisend Sukerbietenfeest (14 t/m 18 augustus) tegemoet zien. De organisatie is er opnieuw in geslaagd om een veelzijdig programma samen te stellen met leuke, nieuwe activiteiten, oude successen én een aantrekkelijk muziekprogramma.

“Nieuwe activiteiten zijn onder meer het lasergamen en de Blitsspul Spelletjesavond. Zaterdag wordt ook de eerste editie van de American Day gehouden” vertelt Marcel Reimink (PR Sukerbietenfeest). “Verder is de woensdagmiddag op de schop gegaan en is de indeling op het terrein gewijzigd in verband met een extra bar die geïnstalleerd wordt: de Speciale Bieren Barn.”

Traditionele onderdelen die op het programma prijken zijn onder meer de Catering de Haan Survival, de Kokkie Bikes Sukerbieten Triatlon, de Zwakie’s Pubquiz, de trekkertoertocht, petanque en de kinderochtend. Uiteraard zal de gezellige kermis niet ontbreken!

Woensdag

Op woensdag gaat het Sukerbietenfeest op het Kroonplein van start met de braderie en de kinderrommelmarkt. “Dit jaar wordt ook voor het eerst de Bakkerij van der Most taartbakwedstrijd gehouden en is er een knutselochtend op het plein” aldus Reimink.

De Ludieke Veiling krijgt dit jaar een ander jasje, waarbij de Lemelerveldse gezelligheid voorop staat. De naam “Start Up The Biet” zegt het misschien al: het is de start van het Sukerbietenfeest en er kan geboden worden op mooie kavels tijdens de veiling. Een middagje stil zitten is er dit jaar niet meer bij als de Bingo en de Swingo Bingo ingezet worden. De grote finale van Start Up The Biet is de grote verloting. Een deel van de opbrengst gaat dit jaar naar de Wens Ambulance.

Donderdag

Op de donderdag staan de eerste sport- en spelactiviteiten op het programma, zoals het Auto van Ewijk/LHC Beachhandbaltoernooi, het poker- & darttoernooi en natuurlijk de Coop Buurten Zeskamp, waar de Lemelerveldse buurten met elkaar gezamenlijk de strijd aan gaan voor de prestigieuze titel ‘Beste Buurt 2019′.

Een mooi hoogtepunt van de donderdag is het Lenferink Droomfeest, een middag voor mensen met een verstandelijke beperking. Niemand minder dan Stef Ekkel komt optreden!

Voor kinderen vanaf 4 t/m 10 jaar is er die dag van alles te doen in de tent. Iets minder actief maar zeker niet minder gezellig, is de Manenschijn Uw Slager Jus de Balls. Dat petanque niet alleen voor de senioren is, bewijst een klein groepje jongeren sinds een aantal jaren met hun deelname aan deze middag.

De Blitsspul Spelletjesavond is speciaal voor de oudere jongeren. De tent wordt omgetoverd tot huiskamer, met z’n allen op de bank en game on! Zo veel en zo hard mogelijk de antwoorden opratelen!

Vrijdag

De Senioren Kaartochtend vindt dit keer plaats op de vrijdagochtend. Verder staat de vrijdag in het tekende badeendenrace en het Shantyfestival, met medewerking van de Bargzangers uit Lemele en de Stuwzangers uit Vilsteren.

Met Zwakie’s Pubquiz kent de vrijdagavond een gezellige start. Op vrijdag vindt ook het traditionele Bakkerij van der Most Ringsteken plaats.

Zaterdag

De zaterdag staat in het teken van de American Day. Tijdens deze eerste editie zijn er tal van evenementen die aansluiten op dit thema, zoals een optreden van Cigarbox Henri (Henri Grootenhuis) en de Country Line Dancers Ankum/Witharen.

Vanuit Denver is de workshop Beer & Braids (bier en vlechten) overgewaaid naar Nederland. Onder begeleiding van kapsters van Look Hair ontdekken vaders hoe ze het kapsel van hun dochters omtoveren tot een waar kunstwerk. “De eerste aanmeldingen zijn al binnen! We hopen op minstens 15 deelnemers” aldus Reimink.

Om de Amerikaanse sfeer compleet te maken zijn er ook Amerikaanse voertuigen aanwezig en is er een optreden van Mark Hilton, die folk en country blues brengt. Een van de hoogtepunten is een sensationele worstelshow, die wordt die dag meerdere keren gegeven op het evenemententerrein.

De zaterdag start met een viswedstrijd aan het Overijsselse Kanaal en de Roelofs Lemelerveld Olde Trekker Treffen en klassieke Brommer en Solex tocht. Er wordt een prachtige toerrit gemaakt door het Sallandse land!
Natuurlijk ontbreekt de Catering de Haan Survival niet. Hét evenement waarbij kracht, tactiek, verstand en teamwork samenkomen en teams alles geven voor de overwinning.

Verder is het zaterdag weer tijd voor de Wagenmans Wonen Truck Instapdag. Ongeveer honderd trucks vertrekken voor een tochtje door het Vechtdal en Salland. Naast de chauffeurs zullen mensen met een beperking plaatsnemen. Tijdens het wegrijden vanaf het evenemententerrein wordt er natuurlijk wel even getoeterd! Tijdens een hondendemonstratie is te zien dat honden vele dingen kunnen leren…

Zondag (Super Sunday)

Aansluitend op de tentviering is er zondag de Sukerbietenbrunch. In de opblaasbare arena kunnen kinderen als echte snelheidsduivels op een quad rondjes jagen. Aan het begin van de zondagmiddag is het tijd voor alweer de zesde editie van de Kokkiebikes Sukerbieten Triatlon. Zwemmend, fietsend en lopen gaan de deelnemers met elkaar de strijd aan en kan er maar één de beste zijn. Althans, per poule. Bezoekers zijn verder van harte welkom bij een van de meerdere voorstellingen van Circus Salto op het feestterrein. Tijdens de voorstelling met uiteenlopende acts valt u van de ene in de andere verbazing.

Muziekprogramma met Jannes!

Als vanouds kent het Sukerbietenfeest een bomvol muziekprogramma. Op woensdagavond is het stampen geblazen tijdens Sukerbeat met DJ Zentiments. Ook kun je de tent in voor een optreden van Kroepin. De vijf rockers zorgen samen met de beeldschone zangeres Ylse met hun meeslepende medley’s en verrassende mashups dat het een onvergetelijke avond wordt. Op vrijdagavond neemt Straight on Stage je mee terug naar ’the good old day’s’. Met hun gouden hits van vroeger zorgt de band voor een explosieve avond.

DJ Benn trapt de vrijdag in de Megatent af en als iedereen is opgewarmd, is het tijd voor DJ Zany. Zaterdagavond wordt het feest met DJ HitH in de Megatent. Een tsunami van hits, de voetjes van de vloer en die Hände zum himmel. De Lievelings DJ’s van je Zusje zorgen er die avond voor dat je tot in je vezels van je sokken los wil gaan!

De rockliefhebber komt op zaterdagavond ook volledig aan z’n trekken. De avond begint rustig met akoestische Nirvana covers door The Damned Few. Later klinkt de stevige rock door de tent. Beïnvloed door muziek uit de jaren zestig en zeventig met hier en daar een vleugje alternatief en een snufje metal, The Damned Few is rock! De rockavond wordt afgesloten met Bizkit Park uit België. Bizkit, System of a Down, Linkin Park.. ze moeten er allemaal aan geloven.

Op de Super Sunday wordt het nog één keer knallen! Van Abba tot Angerfist, van hiphop tot Happy Hardcore, tijdens de grande finale van het Sukerbietenfeest zorgt DJ Team het Einde ervoor dat het laatste beetje energie eruit wordt geperst.

Niemand minder dan de populaire volkszanger Jannes zorgt voor een grandioze muzikale afsluiting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.