Boek van de Week: ‘Verlaten’ van Jane Harper

Op het moment dat ik dit schrijf is het bijna 40 graden, een temperatuur die helemaal bij dit boek past. We gaan namelijk weer naar de out back van Australië waar 40 graden niets is. Een nog veel hogere temperatuur wordt veeboer Cameron Bright daar fataal. Zijn broer Bub vindt hem op een eenzame maar bijzondere plek, het graf van een veedrijver. Een kleine tien kilometer vanaf zijn landrover, de auto die met zijn airco zijn redding had kunnen zijn. De verbijstering is groot, hoe heeft dit kunnen gebeuren. Cameron was weliswaar de laatste tijd wat veranderd, maar een wanhoopsdaad zou niets voor hem zijn.

Nathan

De derde broer, Nathan, wordt ook naar de plaats van het ongeluk gedirigeerd. Hij heeft een vertroebelde relatie met zijn broers. Na het overlijden van hun vader heeft hij een derde van het enorme veebedrijf geërfd en heeft zich daar, op drie uur rijden van zijn familie en tevens naaste buren, gevestigd. Door persoonlijke omstandigheden ziet hij zijn familie nog nauwelijks, een bange jeugd en een vechtscheiding zijn daar onder andere debet aan.

Twijfels

Ook Nathan heeft vanaf het begin grote twijfels over de toedracht. Bovendien zijn er kleine incidentjes, vreemde geluiden, spookachtige dingen op de veeboerderij die nu van zijn schoonzus, de Nederlandse Ilse is. De twee dochters van Cameron, Nathans moeder, schoonzus Ilse, zoon Xander, Bub zijn broer en zelfs de backpackers, iedereen is uit zijn doen en weet zich geen raad met de situatie. Terwijl het lichaam van Cameron nog voor autopsie in beslag genomen is en de spanningen op de boerderij hoog oplopen probeert Nathan stukje bij beetje de ware toedracht te achterhalen.

IJzersterk

‘Verlaten’ is een heel prettig boek om te lezen. Het is spannend maar dat niet alleen, het heeft veel meer te bieden. Het plot is ijzersterk, de karakters zijn gelaagd en komen goed uit de verf. De sfeer van de out back, het harde leven en het op elkaar aangewezen zijn, auteur Jane Harper brengt het allemaal. Knap hoe ze alle puzzelstukjes aanreikt en toch naar een verrassend einde toewerkt.

Het boek ‘Verlaten’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.