Besthmenerberg Wielerronde van Ommen zo goed als afgehamerd

OMMEN – Een schitterend initiatief. Een meerwaarde voor Ommen, absoluut. Een wielerronde in de Vechtstad. Een sportief evenement op de laatste dag van augustus. Iedereen blij, toch? “Nou ja, bijna iedereen”, nuanceert Gerrit de Jonge. Het lokale raadslid is naast aanjager van de wielerkoers tevens rondedirecteur.

“Bijna alle reacties zijn positief. Het idee om de koers in Ommen te laten terugkeren werd juichend ontvangen. Oké, enkele middenstanders maakten zich zorgen over de bereikbaarheid van hun zaak, want het is een ‘rondje kerk’, rondom het centrum. Zeker hoorde ik over bezwaren van enkele winkeliers. Die heb ik opgezocht en van de nood hebben we een deugd gemaakt. Je moet altijd in gesprek blijven vind ik. In gezamenlijkheid naar een oplossing zoeken. We komen de middenstand tegemoet, met raad en daad. Boodschappen zeulen naar de auto die een eind verderop staat. Dan huren we daar toch loopjongens voor in.”

“Ook de bereikbaarheid van de kerk was een probleem, want Gerben Timmerman treedt in het huwelijk met Elsbeth Veltink. Daar hebben we een act voor bedacht, maar die verklap ik niet. We hebben een deksels mooi parcours en met Sarah Marsman een pracht van een rondemiss. Ook over de medewerking van de gemeente en een leger aan vrijwilligers geen klagen. Oud-burgemeester en wielerfanaat Bernard Kobes is benoemd tot ambassadeur en na afloop treedt zanger Petro op, met Nederlandstalige krakers.”

Blijkbaar is er niets meer te wensen. “Toch wel”, reageert de koersdirecteur. “We hopen op veel respons van de jeugd, voor de dikke bandenrace. Er zijn leuke geldprijzen te verdienen plus waardebonnen van snackkoning AnyTime. Deelnemers krijgen sowieso een T-shirt en een medaille. De vraag vooraf is: wie wordt de tweede Dumoulin?”

Het inschrijven voor de dikke bandenrace kan via website www.dikkebandenrace.nl, maar kan ook gratis op de wedstrijddag. De organisatie zorgt voor een helm.   

“Over de animo voor de hoofdkoers, met renners uit de klassen elite, beloften en amateurs mogen we niet klagen. Op twee weken voor de koers zitten we op 33 man, daar mogen nog wel een paar bij. Zo’n vijftig tot zestig renners kunnen we aan. Het wordt zeker een harde koers. Naast geldprijzen, stelt hoofdsponsor de Besthmenerberg een lang weekend een glamping beschikbaar. Glampings zijn luxe tenten, van alle gemakken voorzien en met gebruik van alle attracties, zoals het klimbos, paintball, alles inbegrepen.”

Als lokaal favoriet zijn Frank Schuurman en Arthur Helder van de partij en waarschijnlijk ook Peter Schulting, die onlangs verhuisd is naar Hellendoorn. Ook Stefan Westenbroek wil graag starten, maar het is de vraag of hij de koers na zijn blessure gaat halen. Op de deelnemerslijst prijken verder namen van topamateurs als Rick Pluimers, Jarno Gmelich Meijling en Crispijn Arriëns, tevens een van de beste marathonschaatsers van ons land. “Daarmee kun je voor de dag komen toch”, vraagt De Jonge naar de bekende weg. 

Even wat mededelingen van huishoudelijke aard: Start op zaterdag 31 augustus om 14.00 uur met De Dikke Banden Race. Er wordt in 4 verschillende leeftijdscategorieën gefietst: 7-8 jarigen, 9-10 jarigen 11-12 jarigen en 13-16 jarigen. De kinderen racen op hun eigen fiets. Voor een helm wordt gezorgd.

Het startschot voor de hoofdkoers klinkt om 17.00 uur. Wie de eer heeft de renners weg te schieten blijft nog even geheim. Toegang gratis. Meer op www.rondevanommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.