Bert Wolbers en Gerrit Koggel toppers op golfbaan

LEMELE – Bert Wolbers scoorde vorige week maar liefst 40 stableford punten met zijn ronde van 61 slagen in ronde negentien op de Pitch & Putt Golfbaan te Lemele.

De tien punten voor het stableford waren deze keer dan ook voor Bert. Teven ging zijn hcp van 10.6 naar 10.2. Gerrit Koggel scoorde 39 stableford punten, na een ronde van 56 slagen, zijn hcp gaat dus van 4.7 naar 4.4 en negen punten voor het tussenklassement stableford. Gerrit Koggel pakte met zijn ronde 56 ook de tien punten voor het tussen klassement strokeplay en deed dus voor beide klassementen goede zaken.

Drie spelers scoorden 38 stableford en wel Jan Willem van den Berg na en ronde van 57 slagen, Jan Hekman uit Nijverdal na een ronde van 61 slagen en Johan Blikman na een ronde van 66 slagen. HCP van Jan Willem gaat van 5.2 naar 5.0, van Jan van 8.7 naar 8.5 en van Johan van 13.5 naar 13.3. Met 37 stableford voor Tonnie Reimink en Gerard Velthof na een respectievelijk ronde van 56 slagen en 65 slagen ging de hcp van Tonnie van 3.1 naar 3.0 en van Gerard van 12.2 naar 12.2.

Dinie Hekman, Rik Ebben en Jan Hekman uit Ommen scoorde wel punten voor het tussenklassement stableford maar speelden in de zgn. buffer dus hcp verlaging.

Bij het strokeplay gingen de tien punten naar Gerrit Koggel, Tonnie Reimink had weliswaar ook een ronde van 56 slagen maar kreeg negen punten omdat Gerrit over de holes 10 t/m 18 zevenentwintig slagen nodig had en Tonnie negenentwintig slagen had gespeeld. De hole 10 t/m 18 hebben een lagere index waarde dan de holes 1 t/m 9 en hoe lager de index hoe hoger de moeilijkheid graad. Jan Willem van den Berg scoorde 8 punten na een ronde van 57 slagen. Jan Hekman uit Ommen 7 punten na ronde 60, met een ronde van 61 slagen waren er 6 punten voor Rik Ebben en 5 punten voor Bert Wolbers, en 4 punten voor Jan Hekman uit Nijverdal. Theo Otten (63) Gerard Velthof (65) en Johan Blikman met 66 slagen kregen nog punten bijgeschreven.

Tussenstand na 19 ronden:

Stableford;1e Wim Grondman met 97punten. 2e Jan Willem van den Berg met 85 punten. 3e Gerard Velthof met 72 punten. Met 69 punten zijn Jan Hekman uit Nijverdal en Gerrit Koggel en Freddie Dijk met 68 punten de achtervolgers.

Strokeplay: 1e Noël Shannon met 145 punten.2e Hans Strijkveen met 129. 3e Tonnie Reimink met 98 punten. De achtervolgers zijn hier Henri Duerink met 96, Jan Hekman uit Ommen met 93 en Jan Willem den Berg met 86 punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.