10e editie CSI Ommen was genieten

STEGEREN – Op De Driehoekshoeve in Stegeren vond afgelopen week (30 juli t/m 4 augustus) de succesvolle tiende editie van CSI Ommen plaats. Met de finale van de Grote Prijs van het Vechtdal, die gewonnen werd door Maikel van Vleuten, is er een einde gekomen aan zes dagen lang paardensport op hoog niveau, spectaculaire shows en vooral heel veel gezelligheid. Het evenement werd de afgelopen dagen bezocht door ruim 20.000 toeschouwers.

Naast de nationale rubrieken stonden er ook een groot aantal internationale springrubrieken op het programma. Topruiters uit binnen- en buitenland verschenen aan de start in rubrieken tot een hoogte van 1.55m. Voor de ruiters was het een wedstrijd waar belangrijke punten te behalen waren voor de wereldranglijst voor springruiters (Longines Rankings).
Voor het vierde jaar op rij was er een winnaar van eigen bodem. Maikel van der Vleuten stuurde Beauville Z (v. Bustique) naar de eerste prijs van 15.000 euro in de 1.55m Grote Prijs van Het Vechtdal, presented by Handelshuis Schuttert.
Een opsteker zo vlak voor het EK waar Maikel van der Vleuten over een paar weken van start gaat, ook al is dat met een ander paard. Hij had CSI Ommen niet willen missen. “Ik kon wat meer paarden rijden hier, waaronder wat zevenjarigen. Dat is ook belangrijk. Het is een hartstikke mooi concours. Gezellig ook met veel showrubrieken wat je niet vaak meer zien. CSI Ommen is voor iedereen leuk.”

Voor verslagen en uitslagen zie:

www.jumpingdedriehoek.nl/

Zaterdagmiddag werd er gestreden om de ABN AMRO prijs Internationaal Springen Medium Tour 1.30 m (klassiek barrage).

Foto: Leo van den Berg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.