Zomerexpositie Heileuvers Schilderijenhuis

DALMSHOLTE – Bij Heileuver is een mooie inspirerende expositie ingericht door de gebroeders Cor en Koos Bladt; een fotograaf en glazenier. De expositie duurt van 25 juli t/m 24 augustus en is gedurende de openingstijden van de galerie te bezoeken.

De fotograaf Cor haalt zijn inspiratie uit muziek, architectuur en de natuur; als een getalenteerd observeerder vangt hij op meesterlijke wijze het licht en legt dit vast in zijn foto’s. Het resultaat is bijna schilderachtig. Zijn vele reizen leveren prachtige fotoboeken op die met recht onder de noemer kunst vallen. Erg boeiend zijn de werken in de blauwdruktechniek de zogenaamde cyanotypie. De fotografiek-techniek daterende uit 1842 is een van de eerste methodes waarbij beeld op papier kon worden vastgelegd. De techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt voor creatieve doeleinden. Op 20 Juli vertelt Cor het geheim van de meester.

In tegenstelling tot het stemmige stylistische fotografische werk van Cor staat het kleurrijke uitbundige glaswerk van zijn broer Koos. Onder de naam Belaglaso ( Mooi glas) creëert Koos de meest fantastische objecten voor binnen en buiten, prachtige schalen en mooie sierraden. De techniek waarbinnen Koos werkt heet ‘Glasfusing’. Glasfusing is een techniek die veel in de glaskunst wordt gebruikt; stukjes of reepjes glas van dezelfde of verschillende kleur worden samengevoegd en gedeeltelijk versmolten in een speciale glasoven. Versmelting van diverse basiskleuren zorgen weer voor een nieuwe kleur. Vanuit zijn atelier in het Groningse Garnwerd vindt zijn werk gretig aftrek in de rest van het land.

Op zaterdag 20 juli is er een ‘Meet en Greet” met de kunstenaars. Van 13.30 tot 16.00 vertellen Cor en Koos graag over hun werk. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn. Het is vrij toegankelijk en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Een mooie expositie waar men even voor omfietst of voor omrijdt. Voor meer informatie zie www.corbladt-fotografie.com en www.belaglaso.nl ..

De openingstijden van Heileuver, Koeien Kaas en Kunst zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00, zaterdag 9.00 tot 17.00. Zondag gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.