Zoekplaatje van de week

Een foto van twee mannen, waarschijnlijk op een koets. De koetsier heeft in zijn rechter hand – zie complete foto midden onderin – een met bloemen versierde zweep. De foto is door Herman Wigbels in Ommen in 1967 gemaakt en heeft als bijschrift “Paashaas optocht”. Wie herkent (één van) de mannen?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 44 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gertjan van der Vegt, Egbert Schuttert, Gerda Horsman-Timmerman, Jan Hendrik Kleinlugtebeld en Henk kampman voor de informatie over het vorig zoekplaatje (1964, Kroonwinkel geopend in Lemele[rveld]) uit deze reeks, gepubliceerd in week 28, samengevat: Dit betreft een winkel/woonhuis aan de Meester Gorisstraat 19, hoek Waterinkweg in Lemelerveld (i.p.v. Lemele). De Kroonwinkel was eigendom van Marten Schuttert en Antje Hoogenboom. Zij werkten zeer nauw samen met de Spar winkel van de fam. Gerrit Kampman in Ommen. De winkel voorzag in een behoefte, er waren aan de ‘Ommense kant’ van het dorp veel nieuwe woningen gebouwd, later zouden er nog vele bijkomen. Maar ook werd vanuit de winkel, per Renault-4 veel huizen en boerderijen rondom het dorp van levensmiddelen voorzien. Begin jaren 80, ca. tien jaar na het overlijden van Marten Schuttert (6 september 1972), werd de winkel gesloten. Daarna is de winkel afgebroken en het woonhuis verbouwd. De vrouw links op de foto (met opgestoken haar) is Antje Hoogenboom (overleden op 7 december 1997), de dame rechts is mevr. Zandman, één van de klanten.

Met dank aan de heer D. Bosscher uit Dalfsen voor aanvullende informatie over het voorlaatste zoekplaatje uit deze reeks (haw_60234, opening van het Groene Kruisgebouw in Dalfsen in februari 1962): De man tegenover de heer Kleve is de heer Bos.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_59185 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.
Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.