Zoekplaatje van de week

“Kroonwinkel geopend” staat er bij deze foto. Volgens de aantekeningen van Herman Wigbels gaat het om een winkel in Lemele in 1964. Voor de winkel staat een diepvrieskist, aangesloten via een lang snoer door een openslaand raampje. Als we de foto vergroten zien we reclame met onder andere: “‘Kakel’ verse eieren, 10 voor 89 ct”, “tarwe griesmeel 56 ct” en “er zijn Ola ijsjes van 10, 15, 20, 25, 30, 35 en 50 cent”. Het betreft een uitsnede, de gehele foto staat verkleind links onderin. Wie helpt ons aan de namen van de dames of kan bijv. meer vertellen over de ‘historie’ van deze winkel?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 43 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

De vorige foto uit deze reeks (opening van het Groene Kruisgebouw in Dalfsen in februari 1962) heeft helaas geen nieuwe reacties (bevestiging of aanvulling van namen) opgeleverd.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_57085 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen. Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “De Darde Klokke” met het “Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.