Willeke Alberti bij Opening Ommer Bissingh

OMMEN – Op maandag 8 juli opent de Ommer Bissingh officieel. Burgemeester Hans Vroomen zal met Bissingh-voorzitter Dick Dunnewind op het Vechtpodium de bel luiden. En omdat dit jaar het 40e jaar stichting Ommer Bissingh Evenementen wordt ingeluid, zullen zij ondersteund worden door een aantal oud-voorzitters van Ommer Bissingh.

De indeling van de Markt zal anders zijn dan anders. Er wordt een tweede podium bijgebouwd. Hierdoor is de Vechtkade vanaf 15.00 uur afgesloten. En voor de vele ouderen en mensen die minder mobiel zijn staan 250 stoelen opgesteld. Deze worden onder andere bezet door de bewoners van de verzorgingshuizen uit Ommen en omgeving. Het is al jaren een goed gebruik deze mensen uit te nodigen bij de Opening van het zomerseizoen. Het slagwerkensemble van SDG zal de avond openen. Zij beginnen rond de klok van 19.15 uur te spelen. Na wat plichtplegingen op het podium krijgen om 20.00 uur de voorzitter en de burgemeester het woord om daarna de Bissinghbel te luiden. Aansluitend wordt door Jan Zwinselman, de voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Ommen en Dick Dunnewind het eerste vaatje bier aangeslagen. Rond 20.30 uur maakt men zich op voor een bijzonder optreden van Willeke Alberti en Mart Hoogkamer met begeleidingsband. Iets bijzonders, wat past in de kaders van het jubileum 40 jaar Ommer Bissingh. Het optreden duurt tot ongeveer 21.45 uur.

Dinsdag 9 juli volgt de eeuwenoude Jaarmarkt. Dit jaar weer in het centrum, zodat er op de Voormars voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar blijft. De eerste Ommer Bissinghdag is op woensdag 17 juli. De Sport en Ondernemersdag staat dan op de agenda. Iedereen kan kijken (of meedoen na aanmelding vooraf) en genieten van demo’s en toernooien van verschillende sportverenigingen uit Ommen. Specialistische bedrijven in Ommen presenteren hetgeen zij kunnen betekenen en er is een braderie en vlooienmarkt. ’s Avonds sluit Broadway de eerste Bissinghdag af. Broadway, de naam staat in de muziekwereld synoniem voor glamour, klasse, verrassend entertainment en sfeer.

Er is, of was niet alleen goed nieuws, helaas. De weersomstandigheden heeft niemand in de hand en daarom moest de organisatie van de Makelaar Bouwman BissinghRun besluiten de wedstrijden afgelopen zaterdag af te gelasten. Jammer van al die uren vrijwilligerswerk, maar het beste besluit dat de organisatie kon nemen. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.