Voorinschrijving Oranjeloop geopend

NIEUWLEUSEN – De achtste editie van de Oranjeloop wordt maandag 2 september gehouden, dit valt in de week van de Oranjefeesten. De voorinschrijving van deze prestatieloop is inmiddels geopend. Via www.ag85.nl kunnen hardlopers zich inschrijven voor deze gezellige stratenloop.

De Oranjeloop wordt georganiseerd door Bos Bedden Loopgroep AG ’85 in samenwerking met Comité Unicef Nieuwleusen.

De loop start om 17.45 uur met de Unicef Peuterrun, een heuse wedstrijd voor kinderen tot en met 4 jaar over een afstand van 200 meter. Aangemoedigd en geholpen door ouders kunnen de jongste kinderen hun hardlooptalenten ten toon spreiden.

Om 18.00 uur starten de kinderen tot en met 9 jaar voor hun wedstrijd over 500 meter. Met de enthousiaste Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen zo hard mogelijk gaan rennen op het parcours aan de Bosmansweg. De snelste drie jongens en meisjes in beide leeftijdscategorieën winnen een beker en elke deelnemer ontvangt een medaille.

Oudere jeugd en volwassenen
Om 18.30 uur is de start van de Schagen Infra Jeugdrun. De jeugd t/m 12 jaar loopt een rondje van 1 Mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 t/m 16 jaar loopt 2 Mijl (3,2 km). Ook hierbij zijn er bekers te winnen en ontvangen de deelnemers een medaille.

Om 19.15 uur is de start van de Bos Bedden Run over 10 km. De deelnemers aan de GAP Run (5 km) starten vijf minuten later zodat er voor het publiek twee wedstrijden tegelijkertijd bekeken kunnen worden.

Team Run
Evenals vorig jaar kunnen (sport)verenigingen en bedrijven zich als team inschrijven en deelnemen aan de 5 km van de Oranjeloop. Ieder team telt minimaal 3 en maximaal 5 lopers waarvan de drie snelste tijden worden opgeteld voor het klassement.

Door het aanbieden van een Team Run bevordert de Oranjeloop de teambuilding en biedt het (sport)verenigingen en bedrijven de mogelijkheid zich op een originele en sportieve manier te presenteren en te promoten.
De speaker bij deze wedstrijden is Herman Weening. Met zijn vakmanschap, kennis van zaken en enthousiasme zal hij elke deelnemer naar de eindstreep praten.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuterrun en de Unicef Kidsrun en de Schagen Infra Jeugdrun bedraagt 2 euro in de voorinschrijving of 3 euro bij inschrijving op de dag zelf. Het inschrijfgeld voor deze afstanden gaat in zijn geheel naar Unicef.

Voor de twee langste afstanden betaalt men 6 euro in de voorinschrijving of 8 euro bij de na-inschrijving. Van dit inschrijfgeld gaat er 1 euro naar Unicef. Het inschrijfgeld voor de Teamloop bedraagt 18 euro per team van 3 tot 5 hardlopers in de voorinschrijving. Na-inschrijven op de dag zelf kost 20 euro.

Foto: Marcel van Saltbommel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.