Vereniging De Boer als Gastheer organiseert Boerderij-Verwendagen

VECHTDAL- Komende zomer houdt de Vereniging De Boer als Gastheer op vier verschillende data ‘Boerderij-Verwendagen’. Dit zijn unieke fiets/auto routes, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal, maar ook langs diverse boerderijen. Op elke boerderij wacht de bezoeker een verrassing in de vorm van een bijzondere verwennerij. De trotse boeren en boerinnen laten graag zien hoe ons dagelijks voedsel wordt geproduceerd en op welke wijze het landschap wordt onderhouden.

Bij het startpunt van de route krijgt men een Koe-Die-Bek, onder andere gevuld met boerenmunten. De munten kunnen worden ingeleverd bij de boerderijen die deelnemen aan de route, in ruil voor een verwennerij. Deze kan bestaan uit; een gastvrij ontvangst met consumptie, een rondleiding, een proeverij met streekproducten, een bijzondere boeren-activiteit of heerlijke pannenkoeken die in een supergrote koekenpan worden gebakken.

De vier routes voeren elk door een andere streek van het Vechtdal. Elke route heeft een eigen thema en een eigen verwenprogramma. Starten kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur. De kosten bedragen 15 euro p.p.. Kinderen t/m de lengte van een pakje stro, mogen gratis mee. De dag eindigt om 17.00 uur in verband met de werkzaamheden op de boerderijen. Starten kan op de volgende dinsdagen en op de volgende boerderijen:

Dinsdag 30 juli 2019: Boer en Vecht route: 25 of 33 km, omgeving Diffelen, Beerze, Brucht. Start: Aspergeboerderij ‘het Nijenhuis’, Rheerzerweg 127, 7795 DB Diffelen (Hardenberg)

Dinsdag 6 augustus 2019: Boeren-picknick route: 30 km, omgeving Centrum Ommen, Varsen, Witharen en Arriën. Start: De Varsenerhof, Emslandweg 6, 7731 RP Ommen

Dinsdag 13 augustus 2019: Bergboerenroute: 32 km, omgeving Eerde, Dalmsholte, Lemelerveld. Start: De Meulenhorst, Achterbroekweg 1, 7731 PN Ommen Extra informatie over de routes, verwenprogramma’s en het aanmelden is te vinden op de site. Aanmelden wordt op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.