Tweedaags Outdoor Live Festival boordevol muziek en gezelligheid!

OMMEN/STEGEREN – “In Ommen en omstreken barst het van muzikaal talent. Wij willen die talenten vooruit helpen door ze een podium te bieden op ons festival; een heel gezellig feest, waar je gewoon op de fiets met je tentje naartoe kan! Een soort Dickie Woodstock of Zwarte Cross in hun begindagen, daar valt het wel mee te vergelijken.” Aan het woord is Piet van der Velde, één van de organisatoren van de 9e editie van het Outdoor Live Festival, dat op 12 en 13 juli aan de Wolfveldseweg in Stegeren gehouden wordt.

“Dit jaar wordt het Outdoor Live Festival voor het eerst een tweedaags gebeuren” vertelt Van der Velde enthousiast. De Ommenaar is sinds twee jaar voorzitter van Stichting LP Café, die het feest dit jaar voor de negende keer op touw zet. “Voorheen was het festival alleen op de zaterdag, nu dus óók op de vrijdag. Vanuit Ommen rijdt er een pendelbusje, waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Opstappen kan op het Kerkplein bij Cafe de Herberg in Ommen. Op het terrein komt ook een camping, waar je die twee nachten kunt blijven slapen om vervolgens op de zondag weer te vertrekken, en er wordt zelfs een ontbijtje voor je gemaakt!”

LP Café

“Het begon allemaal negen jaar geleden, toen we met een stel vrienden bij elkaar kwamen om oud en nieuw te vieren in de garage van Frits Volkerink” (de eerste voorzitter) vertelt Van der Velde over het ontstaan van Stichting LP Café. “Zoon de huizes Dennis had die avond zijn pick-up van zolder gehaald, de hele avond hebben we ons toen vermaakt door plaatjes (LP’s) uit de jaren ‘70 en ‘80 te draaien! Nadien kwamen we vaker bij elkaar om muziek te luisteren en zo is uiteindelijk het LP Café geboren! We vonden het leuk om samen wat te doen omdat er in de vriendengroep heel wat lokale muzikanten zaten. Zodoende kwamen we op het idee om een feestje te organiseren met live muziek en lokale artiesten waar geen podium voor is. De Ommer Bissingh heeft weliswaar altijd veel muziek, maar doorgaans treden daar alleen maar grote, bekende artiesten/bands op. Aan lokale bands komt men vaak niet toe. Jammer, want er is zoveel talent is in de regio! Denk maar aan bands als Tricklebolt, The Damned Few en Left of Centers, Bacon Fat Louis, No Wow et cetera… Vier jaar geleden hadden we Inge van Calkar op ons festival. Dat ook zij bekend is geworden, is mede aan ons festival te danken!”

De boeren mee

Een locatie voor het festival was snel gevonden, zo vervolgt Van der Velde. “Een van die vrienden bezat een klein weiland in Stegeren en dat wilde hij wel beschikbaar stellen. Met zo’n 30 á 40 bezoekers en lokale bands is het (vrienden) feest daar destijds begonnen. De eerste act was Lazy Daisy!
Door de jaren heen werd het feest alsmaar groter en ook het feestterrein breidde zich uit. Gelukkig konden we meer land in gebruik nemen want we hadden de boeren mee! Men vond het fijn dat er eindelijk wat gebeurde in Stegeren! Maar ook vele ondernemers uit Ommen en omgeving steunden/sponsorden ons festival! Door de jaren heen is het concept hetzelfde gebleven. In verband met de regelgeving en de verantwoordelijkheid die bij zo’n festival komt kijken, besloten we een paar jaar geleden als stichting verder te gaan.“
Voor het festival zijn dit jaar wel zo’n 40 á 50 vrijwilligers in de weer. “Praktisch allemaal vrienden en kennissen van ons… Wat wel leuk is, is dat we heel veel dingen, zoals slingers,festivalaankleding enzovoorts, zelf maken” aldus Van der Velde. Lachend: “Dat doen we op speciale knutselavonden, echt leuk!”

Programma

Het festival start vrijdag 12 juli om 20.00 uur met de ‘Akoestische Barbecue’. “Met een open podium belooft het die avond heel gezellig te worden!” verzekert Van der Velde. “Niet alleen lokale bands/artiesten maar ook de festivalgangers mogen de microfoon oppakken voor een spontaan optreden. Het kan maar zo dat daar nog hele leuke dingen uit ontstaan, zoals jamsessies.”
Het programma wordt die avond verder ingevuld met akoestische muziek van de lokale talenten Bo Hudson en Dennis en Jan.
Zaterdagmiddag 13 juli gaat het feest om 14.00 uur verder met optredens van jong talent. Het podium is namelijk voor tienerbands! “Er hebben zich al een aantal bands aangemeld”, zo meldt Van der Velde. “Twee acts staan vast: die van Felicia Westerhof (winnares van the Voice of Ommen) en de tienerband ‘Left of Centers’.”
Rockliefhebbers mogen de zaterdagavond beslist niet missen, want om 20.00 uur barst het feest los met puike optredens van Beth Harth tributeband Ambush en No Wow. Als klap op de vuurpijl is ook een optreden Highway to Rosie vastgelegd: Deze Friese band staat bekend als de beste AC/DC coverband van Nederland.

Uiteraard is ook aan de innerlijke mens gedacht: er is volop lekker eten en drinken aanwezig.
Op hoeveel bezoekers hoopt de organisatie? Van der Velde: “Vorig jaar trokken we zo’n 200 tot 250 bezoekers, het zou mooi zijn als we dit jaar uitkomen op 400 á 500 bezoekers. Mocht het festival in de toekomst nog groter worden, dan is 1500 bezoekers ons eigenlijk meer dan genoeg!”

Kaarten

Kaarten voor het outdoor Live Festival zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Vechtdalkok in Dalmsholte en Café de Herberg in Ommen. De passe-partout voor beide dagen (inclusief camping) kost in de voorverkoop 7,50 euro en 1 muntje kost slechts 1 euro.
“Dat kan zo goedkoop omdat wij als stichting geen winstoogmerk hebben. Alles draait om de promotie van de (lokale) muzikanten en bands!” aldus de organisatie.
Voor meer informatie:

www.lpcafé.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.