Transporteur Dikken uit Nieuwleusen langer vast

De Nieuwleusense transportondernemer Dennis Dikken en zijn echtgenote blijven langer vastzitten op verdenking van mishandeling en gijzeling van een deurwaarder. De rechter-commissaris van de rechtbank Zwolle heeft het voorarrest met 14 dagen verlengd.

Dat meldt RTV Oost.

Dennis Dikken en zijn vrouw Sophie werden vorige week woensdag aangehouden, omdat ze ervan worden verdacht een 51-jarige deurwaarder met stalen pijpen tientallen keren te hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken arm en voet op en werd aan zijn hoofd geraakt. De hele gijzelingsactie duurde anderhalf uur, zo heeft de deurwaarder later tegenover de politie verklaard.

De problemen ontstonden in de zomer van vorig jaar toen Dennis D. in een A4’tje aan zijn chauffeurs liet weten dat, wanneer ze zouden terugkeren van vakantie, het bedrijf niet meer zou bestaan. Daarbij had hij zich niet gehouden aan de wettelijke regelgeving, waaronder het aanvragen van een ontslagvergunning.

Claim
Vervolgens kreeg D. zowel vakbond FNV achter zich aan als het pensioenfonds. Behalve dat hij in hoger beroep werd veroordeeld voor het betalen van een ontslagvergoeding van in totaal 65.000 euro aan zijn chauffeurs, ontdekte het pensioenfonds dat D. wel de premies van zijn chauffeurs had achtergehouden, maar die vervolgens niet had afgedragen.

De kantonrechter veroordeelde D. vorige week tot het betalen van 285.000 euro aan het pensioenfonds. Dit bedrag kan door een dwangsom van 75.000 euro bovendien nog verder oplopen, waardoor het totaalbedrag meer dan vier ton zou bedragen.

Escalatie
De zaak escaleerde toen de deurwaarder vorige week een bezoek wilde brengen aan de boerderijwoning van de D.’s in het buitengebied van Nieuwleusen. Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de vraag wat het echtpaar ten laste wordt gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.