Tiende editie CSI Ommen belooft nu alweer een succes te worden

OMMEN – Het begint zo langzamerhand een klein beetje routine te worden. Alweer voor de tiende keer worden de Driehoekhoeve en het omliggende terrein compleet omgebouwd tot een professioneel concoursterrein. Van 30 juli tot en met 4 juli zullen hier topruiters afkomstig uit de hele wereld strijden om een plekje in de Longine Rankings, afgewisseld met spectaculaire shows variërend van menwedstrijden tot konijnen-hop.

“In oktober 2008 was de Driehoekhoeve af”, vertelt Hendrik Jan Schuttert. “De stallen en de accommodaties waren klaar voor gebruik. Wij komen zelf wekelijks op nationale en internationale wedstrijden; zo ontstond het idee om zelf een wedstrijd te organiseren.” In 2010 was het moment daar. De eerste editie van Jumping de Driehoek was een feit. Een tweedaags nationaal evenement dat direct al veel bezoekers trok. “En dat smaakte naar meer. We breidden uit naar drie dagen, daarna naar vier. Naast nationale deelnemers trokken we ondertussen ook al een aantal internationale ruiters naar Ommen. Was het een goed plan om de vijfde editie internationaal te gaan? Een stuk meer organiseren, maar een hele gave uitdaging. De keuze werd gemaakt en we gingen direct voor een driester concours. Als we de stap naar een internationaal evenement maken, dan willen we direct een goede binnenkomer hebben met internationale toppers.”

Die stap zorgde ervoor dat de voorbereidingstijd verlengde. In plaats van twee maanden, is de familie Schuttert samen met een kleine werkgroep van vrijwilligers nu bijna het hele jaar bezig met voorbereiden. En daar komt nogal wat bij kijken. “Nederlandse ruiters kunnen ’s avonds naar huis, internationale ruiters niet. Ondertussen blijven ruim 400 paarden een week lang logeren bij ons. Daarnaast is het prijzengeld vele malen hoger en is er meer te doen dan alleen ruitersport. Daarmee proberen we het evenement ook leuk te maken voor bezoekers uit de regio en toeristen die een evenement als dit vooral gezellig vinden. Daarom openden we de Vechtdalstal en het Strodorp en organiseren we wedstrijden waar meer spanning in zit voor de kijker, zoals puissance en knockout springen. Op deze manier proberen we iedereen enthousiast te maken voor de paardensport. Daarmee is ons programma een klein beetje anders dan andere internationale wedstrijden.”

Dus kunnen bezoekers gezellig rondslenteren in het strodorp, kunst kijken in de Vechtdalstal of gezellig met elkaar een hapje eten. Genieten van allerlei shows, variërend van dames in lange jurken op Friese paarden tot Konijn-Hop, de allernieuwste variant in de springsport op zondag 4 augustus die te zien is in onze Kidspaddock. Op donderdagavond wordt weer een menavond gehouden en op zondagmiddag, vlak voor aanvang van de Grote Prijs van het Vechtdal worden lachspieren losgemaakt met de komische show met Viktor Kirka en zijn paard Hermann.

Kijk voor meer nieuws op www.csiommen.nl of volg de Facebook-pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.