Team Oosterveen’s Ashford Formula racing derde in Assen

NIEUWLEUSEN – Het Oosterveen’s Ashford Formula racing team kan terugkijken op een goed verlopen 501 van Assen. Deze endurance wedstrijd op het TT-circuit in Assen werd na 109 ronden en ruim drie uur racen afgesloten op een derde plaats. Het was daarmee het eerste team bestaande uit louter 600 cc motoren. De winnaar en de nummer twee hadden ook een snellere en zwaardere 1000 cc motor in het team.

Het is 14.40 uur als Jeroen Hilster het op een sprint zet naar zijn motor die aan de overzijde van de baan als achtste geparkeerd staat. Snel starten en wegrijden, wat dringen in de eerste bocht waar Jeroen als negende in gaat. De eerste stint van 20 ronden verloopt prima, Jeroen haalt diverse rijders in.

Snel wisselen van transponder naar de motor van Manuël Wienen. Dalfsenaar Wienen rijdt voor het eerst dit jaar weer mee. Hij kan mooie constante ronden rijden en geeft na 20 ronden over aan Eduard Troost. Troost, in de OW Supercup 600 concurrent van Hilster, doet wat er van hem verwacht wordt en geeft zijn ten Kate Honda CBR600rr na zijn stint weer over aan Jeroen Hilster die zijn ten Kate Honda R6 naar de derde plaats stuurt. Een positie die Wienen en Troost ook in hun tweede stint kunnen vasthouden.

In de laatste tien ronden wordt het nog even heel spannend met de dreiging van regen en de snel oprukkende Jaimie van Sikelerus. Troost kan de aanval pareren. Het team wordt als derde afgevlagd met twee ronden achterstand op de winnaar en slechts zes seconden voorsprong op nummer vier. Hilster was heel tevreden over het resultaat, ondanks het feit dat er na de kwalificatie nog snel even een quickshifter gehaald moest worden bij een motorzaak uit Nieuwleusen.

Gastrijder Troost uit Staphorst was superblij. “Mijn eerste stint was best wel goed. Met nog zestien ronden te gaan, moest ik mijn tweede stint doen. Het begon iets te spetteren, toen was ik eigenlijk te voorzichtig, want ik wilde het niet verkloten voor de rest van het team. Het tempo werd daardoor veel te laag. Eigenlijk schaam ik me wel hoe de rest in liep, maar ik ben blij dat ik hem rechtop gehouden heb.” Wienen maakte even een comeback op de racemotor. “Ik heb wel een tempo aangehouden dat ik goed kon volhouden. Het liep fantastisch.” Op de vraag of hij dit seizoen nog een keer op gaat stappen was het lachende antwoord: “Ik ga het even rustig laten bezinken en dan gaan we verder kijken.”

Verslag: Evert Jan Pasman
Foto: Kees Siroo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.