Succesvol project ThuisTaal

HARDENBERG -Afgelopen week hebben studenten van het Alfa-College Hardenberg het project ThuisTaal op het AZC afgerond. Bibliotheek Hardenberg was hierbij initiatiefnemer van dit project. Een positieve samenwerking tussen COA, Alfa-college en Bibliotheek maakte het mogelijk dat studenten zeven weken lang wekelijks een uur konden voorlezen bij de gezinnen thuis. “Doel is de taalontwikkeling binnen vluchtelingengezinnen stimuleren en hen volwaardig en zelfstandig laten meedoen in de samenleving, aldus Eddy Evers, directeur van Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg.

De studenten geven aan erg tevreden over het project te zijn. “We hebben veel geleerd over het begeleiden van kinderen met een taalachterstand”. Met name de woordenschat en het begrijpend lezen hebben aandacht gekregen. Hierbij zijn ook taalspelletjes ingezet. Een bijkomend effect is dat er een band met het gezin is ontstaan. Ook zij waren positief over het project. Er wordt dan ook zeker gekeken naar mogelijkheden om het project ThuisTaal het aankomend schooljaar weer op te nemen in het onderwijsprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.