Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd open voor publiek

DALFSEN – Vanaf zaterdag 6 juli is de sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen. Er zijn leuke struinopdrachten voor buiten en men kan genieten van de omgeving van de Vecht.

De gerenoveerde woning wordt voor vele doeleinden ingezet. Door het waterschap voor vergaderingen, bijeenkomsten en recepties. Voor andere organisaties en participanten biedt de woning volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

In samenwerking met de partners binnen Noaberschap Vechterweerd geeft het Waterschap invulling aan een samenhangend aanbod voor bezoekers. Deze partners zijn Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Vitens. De sluiswachterswoning fungeert hierin als een belangrijke informatiepunt en als visitekaartje voor het gebied.

Tien Toren plan
Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomerperiode. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de identiteit en daarmee de essentie van de Vecht. Met de renovatie van de sluiswachterswoning geeft het Waterschap hier invulling aan.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.