Record aantal deelnemers 45e zwemvierdaagse Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – De 45e editie van de zwemvierdaagse heeft dit jaar een recordaantal deelnemers van 280 naar het zwembad de Meule gelokt.

‘Bijna honderd zwemmers meer dan vorig jaar. Van jong tot oud(er),’ glundert Monique Bergsma, die door een collega gekscherend de opperbadjuf van de vierdaagse genoemd wordt. Een vierdaagse, die elke dag omlijst werd met tal van spelletjes als spijkerbroekhangen en enveloppen trekken.

Vrijdagmiddag kwam de vierdaagse onder de stralende zon tot een einde met het zwemmen van de laatste meters en aansluitend de uitreiking van de medailles, waarvoor een kraam was ingericht, waar de zwemmers zich meteen na afloop konden melden om hun medaille in ontvangst te nemen. Op de vraag of het leuk was geweest werd door iedereen vrolijk geknikt.

‘Woehoe,’ reageerde een moeder enthousiast applaudiserend toen haar zoontje het felbegeerde sieraad omgehangen kreeg door badmeester Henry Barkel. De jeugdige zwemmer zei even niets, maar zijn glunderende ogen spraken boekdelen. Vol trots over de geleverde prestatie. ‘Mede dankzij het prachtige zomerweer is het een fantastische jubileumeditie van de vierdaagse geworden,’ blikt Bergsma tevreden terug.

Foto: Geke Lensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.