Boek van de week: Recepten voor liefde & moord

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Recepten voor liefde & moord’ van Sally Andrew.

Ook al ga je niet op vakantie, er is altijd wel een boek te vinden dat je toch een echt vakantiegevoel kan geven omdat het zo prachtig een ander land beschrijft. Dat is zeker het geval met ‘Recepten voor liefde & moord’. Tannie Maria (tante Maria) woont in Zuid-Afrika. In de Kleine Karoo, een afgelegen streek waar het de rust zelve is. Haar huis ligt zelfs nog een eind buiten het kleine stadje waar ze een receptencolumn voor de plaatselijke krant schrijft. Samen met Hattie de hoofdredacteur en de jonge journaliste Jessie vormt ze het lokale team van de krant.

Slecht nieuws
Het is zondagmorgen als Hattie bij Tannie Maria het erf op komt rijden. Ze heeft haar bezoek al aangekondigd, Tannie Maria heeft de koffie en melktert klaar, als het hoge woord eruit komt: Tannie Maria moet met haar column stoppen, de hoofdredactie wil liever een Lieve Lita die liefdesproblemen oplost. Nu is Tannie Maria niet voor één gat te vangen en samen met Hattie komt ze tot een oplossing, het wordt een liefdesadvies annex receptencolumn. Want niemand weet zo goed als Tannie Maria hoe troostend lekker eten kan zijn.

Hopeloos
Als er een brief komt van een vrouw die duidelijk mishandeld wordt door haar man, weet Tannie Maria er eerst niet goed raad mee. En als kort daarna een vrouw vermoord wordt aangetroffen is het al snel duidelijk dat het de briefschrijfster betreft. Tannie Maria en Jessie gaan zeer tegen de zin van Hattie op onderzoek uit en lopen al snel de politie hopeloos voor de voeten. Vooral de onverschrokken inspecteur Kannemeyer ergert zich wild aan het gedrag van de dames. Hoe kan Tannie Maria hem gunstiger stemmen en overhalen informatie met haar te delen? Ze gooit al haar charmes en kookkunsten in de strijd maar is het genoeg om de dader op het spoor te komen?

Watertanden
De Kleine Karoo ligt in het zuiden van Zuid-Afrika, niet ver van Ladismith. Sally Andrew weet de sfeer van de streek prachtig over te brengen, de droogte, de stofwolken, de natuur, de cultuur, het is alsof je zelf in de streek aanwezig bent. Maar hoogtepunten in het boek zijn zonder twijfel de heerlijke recepten. Het water loopt je in de mond, je maag gaat in de hongerstand en je wilt alleen nog maar proeven. Ik ben tijdens het lezen van het boek dan ook zeker drie kilo aangekomen. Mocht je aan de lijn doen: lees dit boek dan zeker niet.

Het boek ‘Recepten voor liefde & moord’ is als e-book te leen bij Bibliotheek.nl. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.