Reactie van Aldi op het besluit van het college in Ommen

OMMEN – ALDI is positief gestemd over het collegebesluit inzake de verplaatsing van het ALDI filiaal naar de Schurinkstraat/ Balkerweg, de zogenaamde ‘Poort van Ommen’. “Een belangrijke stap in het proces dat zeer voortvarend verloopt met gemeente Ommen” aldus de heer Hullegie, vastgoedontwikkelaar van het supermarktconcern. Het inrichtingsplan is door ALDI samen met de gemeente uitgewerkt, maar ook in nauw overleg met de eigenaar van het naastgelegen perceel, woningcorporatie De Veste. Het nieuwe ALDI-pand wordt duurzaam: geen gasaansluiting en het dak zal worden voorzien van zonnecollectoren. Het wordt een energiezuinige winkel, zo vindt bijvoorbeeld de koeling in het pand plaats met het natuurlijk koudemiddel CO2 in plaats van schadelijke koudemiddelen. Ook wordt alle verlichting in en om het pand voorzien van LED. Papier en folie worden standaard 100% gerecycled. Voor een goede inpassing in de omgeving is een groen inrichtingsplan ontworpen door bureau Reuvers. De nieuwe formule kan in zijn geheel worden ingepast en komt optimaal tot zijn recht op de nieuwe locatie. Met de toekomstige royale parkeervoorziening op eigen terrein (ca. 130 parkeerplaatsen) hebben niet alleen straks de bewoners van Ommen, maar ook de inwoners van omliggende dorpen makkelijk toegang tot een toekomstbestendige harddiscounter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.