Proef met biodiversiteitsmaatregelen

DALFSEN – In antwoord op vragen die de PvdA Dalfsen in het voorjaar heeft gesteld over de bestrijding van de eikenprocessierups heeft het Dalfser college laten weten dat dit najaar gestart wordt met een proef voor een alternatieve methode van bestrijden op de Jagtlusterallee. Dit onder de noemer ‘Honey Highway’.

Een combinatie van biodiversiteitsmaatregelen, zoals het ophangen van vogel- en vleermuiskasten, het aanbrengen van struiklagen op diverse plekken, het aanplanten van verschillende inheemse boomsoorten en het inzaaien van bloemenmengels zorgen ervoor dat de flora en fauna op de Jagtlusterallee meer in balans komt en de biodiversiteit verhoogd wordt. De verwachting is dat door die maatregelen meer dieren aanwezig zullen zijn die de rups gaan eten. De eerste voorzichtige resultaten van deze proef worden verwacht in in de zomer van 2010.

Andere gemeenten zijn ook bezig met proeven voor alternatieve bestrijdingswijzen. Deze resultaten worden gebruikt bij de evaluatie van het beheerplan bestrijding eikenprocessierups 2017-2020. Daarnaast wordt dit onderwerp ook meegenomen in het nog op te stellen groen en biodiversiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.