Overijsselse politiek wil positie LHBTI-ers versterken

REGIO – D66-fractievoorzitter Wybren Bakker heeft onlangs een initiatiefvoorstel ingediend voor versterking van de positie van LHBTI-ers in Overijssel. Het voorstel baseert op het Regenboog stembusakkoord, dat onder medewerking van alle Overijsselse regioverenigingen van LHBTI-belangenorganisatie COC, tot stand kwam en voorafgaand aan de Statenverkiezingen in maart dit jaar door acht Overijsselse partijen is gesteund.

Het Regenboog stembusakkoord roept op om de acceptatie en veiligheid van homo-, bi-, trans- en interseksuele inwoners te bevorderen. Dit moet onder andere worden bereikt door meer voorlichting op scholen, speciale evenementen en programma’s op het gebied van werkgelegenheid, cultuur en sport. Ook moet één gedeputeerde als aanspreekpunt voor alle LHBTI-zaken fungeren en de provincie zelf het goede voorbeeld geven. Dat er nog volop ruimte voor verbetering is blijkt ook uit het het recent gepubliceerde Samenlevingsonderzoek Oost-Nederland.

Inmiddels heeft de provincie een nieuw college, maar niet alle coalitiepartijensteunen het stembusakkoord. Daarom wil Bakker voorkomen dat de bereikte overeenkomst weer op de achtergrond raakt: “We zetten ons blijvend in voor de positie van LHBTI-ers in Overijssel. Het Regenboog stembusakkoord wordt door een meerderheid gedragen en moet uitgangspunt zijn voor een breder beleid. Het college is nu aan zet om hier werk van te maken.” Het college moet nu een reactie geven op het initiatiefvoorstel waarna het na de zomer in de PS in stemming wordt gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.