Home / / Open Imkerijdag in Nieuwleusen

Open Imkerijdag in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en Omstreken houdt zaterdag 13 juli voor de tiende keer Open Imkerijdag op Bijenpark De Grift. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden geheel kosteloos de bijenstal aan de Meeleweg 75 bezoeken.

Het aantal soorten insecten neemt de afgelopen jaren drastisch af. Dit heeft grote gevolgen voor mens en natuur. De insecten en in het bijzonder de bijen nemen een belangrijke plaats in als het gaat om de bestuiving van planten en gewassen. Gelukkig is er de laatste tijd veel aandacht voor de insecten en worden in het land allerlei mooie initiatieven ontplooit. Een van de initiatieven is de Landelijke Open Imkerijdag.

Op deze speciale dag worden bezoekers geïnformeerd over het ambacht van imker. Iedereen kan op een leuke manier kennis maken met deze interessante hobby. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren wat er zoal bij komt kijken als men imker is. Ieder uur worden demonstraties honingslingeren gegeven. Kom gerust kijken naar de bijenstand en bestudeer de bijen van nabij in een volledig transparante observatiekast.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.