Open Imkerijdag in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Bijenhoudersvereniging Nieuwleusen en Omstreken houdt zaterdag 13 juli voor de tiende keer Open Imkerijdag op Bijenpark De Grift. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden geheel kosteloos de bijenstal aan de Meeleweg 75 bezoeken.

Het aantal soorten insecten neemt de afgelopen jaren drastisch af. Dit heeft grote gevolgen voor mens en natuur. De insecten en in het bijzonder de bijen nemen een belangrijke plaats in als het gaat om de bestuiving van planten en gewassen. Gelukkig is er de laatste tijd veel aandacht voor de insecten en worden in het land allerlei mooie initiatieven ontplooit. Een van de initiatieven is de Landelijke Open Imkerijdag.

Op deze speciale dag worden bezoekers geïnformeerd over het ambacht van imker. Iedereen kan op een leuke manier kennis maken met deze interessante hobby. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren wat er zoal bij komt kijken als men imker is. Ieder uur worden demonstraties honingslingeren gegeven. Kom gerust kijken naar de bijenstand en bestudeer de bijen van nabij in een volledig transparante observatiekast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.