Op stap bij landgoed De Horte

DALFSEN – Op zondagmiddag 14 juli verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ op buitenplaats De Horte in Dalfsen. Onder leiding van een landschapsgids kan een prachtige wandeling van ongeveer anderhalf uur gemaakt worden over het landgoed.

De Horte is de thuisbasis van Landschap Overijssel. Het is een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl. De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij ‘De Horteboer’ en de vroegere biljartkamer ‘het Witte huis’. De oude Franse tuin ademt de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

Om 14.00 start de excursie op de parkeerplaats vooraan de Poppenallee 39 in Dalfsen. De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere twaalf Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel.

Op 28 juli, 10 en 24 augustus vinden er ook excursies plaats op de Horte. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel. Voor meer informatie: www.landschapoverijssel.nl/opstap2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.