Broodfonds Ommen ziet het levenslicht

OMMEN – Dinsdag 11 juni was een heuglijke dag. Twintig enthousiastelingen sloegen de handen ineen en tádááá: het eerste Broodfonds in Ommen en Omgeving ziet het levenslicht. Met dank aan initiatiefnemer Wim Klein Horsman uit Lemele. De eerste actie op de dag van oprichting was het vormen van een bestuur. Rolf van Dijk uit Lemele, Frans Heerink uit Ommen en Karin Gibcus uit Giethmen zijn nog dezelfde avond toegetreden.

Inmiddels is het Broodfonds Omm’n Nabij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben 21 ondernemers uit Ommen en Omgeving zich aangemeld als deelnemer. Het maximale aantal deelnemers is 50 en vol is vol.

Waarom doet een ondernemer mee aan een Broodfonds?

De laatste tijd is er veel nieuws rondom de verplichte AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) voor ondernemers. Een Broodfonds is geen verzekering. Wel een alternatief. Een kostenverlagende aanvulling op een (verplichte) AOV. Een Broodfonds is een voorziening waarbij ondernemers elkaar leren kennen en elkaar steunen als één van de leden van de groep ziek wordt of tijdelijk uit de running is. Een Broodfonds werkt met heel andere uitgangpunten dan een verzekeraar. De meest opvallende verschillen met een verzekering zijn kleinschaligheid, betaalbaarheid, buffer in plaats van premie en transparantie. Iedere ondernemer bepaalt zelf welk bedrag hij zou willen ontvangen bij ziekte en stort 4,5% van dit bedrag maandelijkse op zijn eigen Broodfonds-bankrekening. Dit bedrag blijft van de ondernemer na aftrek van schenkingen aan zieken in het fonds. Als een ondernemer besluit te vertrekken uit zijn Broodfonds, bijvoorbeeld door verhuizing of anderszins, neemt hij zijn tegoed mee. Op deze manier kan een Broodfonds dus een aanvulling zijn op een AOV. Door de lage inleg, kan de ondernemer bij de AOV een eigen risicoperiode van twee jaar afspreken en daarmee zijn premie flink verlagen.

Extra informatie is te vinden op www.broodfonds.nl of stuur een mail naar Frans, Karin en Rolf via bestuur.omm-n-nabij@broodfonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.