Ommer Bissingh brengt veel publiek op de been

OMMEN – De organisatie van Ommer Bissingh kijkt tevreden terug op twee geslaagde dagen. De Sport- en Ondernemersdag, die afgelopen woensdag gehouden werd, was volgens velen al drukker en voller dan voorgaande jaren. En ook de eerste Kofferbakverkoop trok afgelopen zaterdag veel bezoekers.

De sportcommissie had woensdag voor veel variatie in het programma gezorgd. Zoveel zelfs dat zelfs het veld bij de Wulp ingezet moest worden om de voetballers plaats te bieden.

In Ommen kon je die dag kennismaken met Suppen; de nieuwe rage op watersportgebied. Verder konden krachtpatsers onder leiding van TTV Horsman touwtrekken. Bijzonder knap waren ook de voorstellingen die Dansschool 85 op het podium liet zien.

Op het ondernemersplein was de brandweer aanwezig om mensen te laten ervaren wat rook in jouw huis doet. Veel bekijks ook voor de nieuwe truck van de Dunnwindgroep. Wat een gevaarte die hagelnieuwe Tatra. Broadway sloot de dag af met een mooi concert en confetti.

Afgelopen zaterdag waren de Vechtkade en de Vechtbrug het decor van de eerste Kofferbakverkoop. De organisatie kon maar liefst ruim 150 auto’s inschrijven. Al vroeg op de dag was het een drukte van belang in Ommen. Een regenbui zorgde helaas wel voor een vroegtijdig slot van de verkoopdag.

Komende woensdag begint om 14.00 de grande finale van de Voice of Ommen. Klaas Koper, Dimi Schoemaker, Emma di Pietrantoinio, René Jansen, Keely Huser, Milou Popping, Maaike Hofstee, Annemarijn Visser, Rachel Katoele, Sanne Karkdijk zijn de tien finalisten.

Zij allen zullen minimaal twee liedjes ten gehore brengen voordat de winnaar zijn of haar kunsten nog een keer mag vertonen, nadat de jury naar verwachting rond de klok van vijf uur de uitslag bekend heeft gemaakt. In de jury zitten Jord Brinkhuis, Kira Dekker, Anja Dalhuizen en Rob Schuil. Presentatie is in handen van Arvin Mulder.

In de rest van Ommen zijn de kinderen de baas. Met onder meer Kookworkshops met TV-kok Pierre Wind, Dansende Theekopjes en Fashion Art Couture lessen.  Deelnemers aan de kleedjesmarkt kunnen vanaf 8.00 uur bij de ingang van het Vrijthof terecht. Aanmelden van te voren is niet nodig. Via de vrijwilligers van de Ommer Bissingh krijgt iedereen een plek toegewezen.

De dag wordt afgesloten met Starstruck op de Vechtkade, Ambush op het Kerkplein en DJ’s op de Varsenerpoort.

Foto’s: Ronald Bakker

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.